Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

12 éves ivartalanított kandúr cicám kb. fél éve rendszeresen hány. Volt nála állatorvos. Nagyon vad az idegenekkel, ha korlátozni akarják, fél órába telt mire sikerült elaltatni a vérvételhez, komoly harc árán. Három injekciót is kapott, mire teljesen elaludt. Csak egy kémcsőbe sikerült vért venni tőle, így az enzimeket tudták megnézni, mely alapján kiderült, hogy idült hasnyálmirigy gyulladása van. Royal Canin Intestinal eledelt írt fel neki az orvos. Az óta ezzel etetem, de semmi javulás nála. Egy hete elkezdtem adni neki jobb minőségű egyéb tasakos eledelt is, mert eléggé lefogyott, és úgy gondoltam, ha így is úgy is hány, javulni nem javul, akkor legalább változatosan egyen. Sokat fogyott, de étvágya van, az emésztése is rendben, habár a széklete kevesebb, van olyan nap mikor ki is marad.
Kérdésem az lenne, hogy van e esetleg más gyógymód is erre a betegségre, hátha beválna nála.
Orvoshoz nem szeretném vinni, mert nagyon rosszul viseli a bezártságot, így a hordozóba való betuszkolást is. Még azt is megkérdezném, hogy milyen sűrűn etessem? Reggel és este szoktam enni adni a cicáimnak (van még egy két éves nőstény is, egészséges), reggel tasakos eledelt, este szárazat. Mindig van friss víz kirakva.
Előre is köszönöm a választ.
Papp Gábrné

2017.10.07

Állatorvos

Megértem, hogy nem akarja orvoshoz vinni a cicát, de anélkül elég nehéz. Fontos lenne tudni, hogy a korábbi vérvétel idején pontosan milyen paramétereket néztek. Macskák idült hasnyálmirigy gyulladása általában együtt jár az epeutak gyulladásával és gyakran bélproblémák is társulnak hozzá, így ezek együttes kezelése szükséges. A szükséges gyógyszerekhez állatorvos segítségével juthat hozzá… Szükség lehet a diéta mellett antibiotikumra, gyulladáscsökkentőkre, fájdalomcsillapítókra, hányáscsillapítóra, B12 vitaminra, máj működést támogató takarmánykiegészítőre, infúziós kezelésre. Én azt javaslom, hogy vegye fel a kapcsolatot egy olyan szakemberrel, akinek az egyik szakterülete a máj és epeúti betegségek és a hasnyálmirigy gyógyászata (pl.: Dr. Sterczer Ágnes) és beszélje meg vele a lehetőségeket. A laboreredményt feltétlenül ismerniük kell.

Vissza a kérdésekhez