Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

14 hetes puli keverék kutyámnál kezdődő cukorbetegséget állapítottak meg,amit diétával kezelünk.Ezzel egyidöben,ritkulni kezdett a szőre,és állandóan szomjas és sokat pisil.A véreredmény szerint nincs vesebetegsége,de valószínű hogy hormonbetegsége van.Szeretném megtudni,hogy pontosan mi ez a betegség,hogyan gyógyítható?Kihez fordulhatok segítségért.

2014.04.24

Állatorvos

A cukorbetegség egy olyan betegség, amikor a szervezet sejtjei nem képesek felvenni a cukrot (glükózt), ami a táplálékok emésztése után a vérbe kerül, így a vércukorszint emelkedik. A sejtek csak egy hormon, az inzulin jelenlétében képesek felvenni a cukrot. Ez a hormon a hasnyálmirigyben termelődik. A betegség hátterében lehet például inzulinhiány vagy inzulinnal szembeni érzéketlenség.  Fiatal állatoknál általában autoimmun betegség áll a háttérben, amikor a szervezet idegenként reagál a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjeire, így elpusztítja azokat. A cukorbetegség tipikus tünetei a sok víz ivás, sok pisilés és a fogyás. Azt javaslom, hogy keressen fel egy olyan állatorvost, akinek az endokrin (hormonális) betegségek gyógyítása területén nagy tapasztalata van, én ajánlanám Dr. Máthé Ákost. Egy nagyon alapos kivizsgálásra van szükség. A betegséget inzulin injekciók beadásával lehet kezelni.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem