Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

2 éves magyarvizslám állandóan vakarja a fülét! Az állatorvosunk megnézte de nem talált benne semmit. Adott rá cseppeket! Ez 3 hete volt és azóta is vakarja meg rázza a fejét. Valamilyen váladékot is kiráz ilyenkor mert tiszta pöttyös a fal. Kérem adjon tanácsot, hogy tudnék segíteni rajta! Üdvözlettel! Nagy Bernadette

2012.03.29

Állatorvos
Ha a fülben váladék is található, akkor célszerű lenne mintát venni abból és mikrobiológiai vizsgálatot végezni belőle. Így az esetleg jelenlévő kórokozót célzottan lehetne kezelni. Érdemes ellenőrizni a bűzmirigyek állapotát is. Ha a tünetek az ismételt kezelések ellenére is visszatérnek, akkor nagy valószínűséggel allergiás megbetegedéssel állunk szemben. Sajnos a magyar vizslák hajlamosak az allergiára, amely sok esetben a hallójárat bőrén jelentkezik először. Ilyenkor a kutyát lehet tünetileg kezelni gyulladáscsökkentő injekcióval, helyileg pedig fülcseppekkel, sprayvel (pl.: Cortavance), de a pontos okot csak allergiateszt (vérből vagy bőrbe fecskendezett oldatokkal) elvégzésével lehet kideríteni. Érdemes ilyenkor érzékeny kutyáknak való (hypoallergén/sensitive/dermatosis) táppal etetni az állatot, vagy olyan összetételű eledelre váltani, amelynek alkotóelemeivel az állat még nem találkozott (pl.: strucchús-Happy Dog Africa). Fontos megemlíteni, hogy a tápváltás hatása csak 4-8 hét után jelentkezik, addig viszont semmi mást nem ehet (még jutalomfalatot sem!).Ha a kutya környezetébe bármilyen új dolog került (új tál, pokróc, étel stb.), akkor célszerű azt lecserélni.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem