Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

2 éves shitzu kutyám honapok óta vakarózik . Kapott már oltást mert azt mondták gombás bőrfertőzése van, de nem hatott neki. Mit lehetne csinálni hogy biztosan tudjam mi baja?

Köszönöm

2012.03.29

Állatorvos
Ha a kutyán van bőrelváltozás, akkor célszerű lenne bőrkaparék vizsgálatot végezni, így a kórokozót célzottan lehetne kezelni. Fontos parazitaellenes készítmények alkalmazása is. A vakarózás hátterében sajnos sok esetben allergia áll. Érdemes lenne végiggondolni, hogy milyen új dolgok kerültek a kutya közelébe az elmúlt időszakban (tápváltás, új edény, új pokróc stb.). Ha van olyasmi, ami a tünetek jelentkezése óta került a kutya környezetébe, azt célszerű eltávolítani, mert esetleg felelős lehet a túlérzékenységi reakció kialakulásáért. Allergia esetén létezik tüneti gyógykezelés (gyulladáscsökkentő injekció), ha erre jól reagál a kutya, akkor nagyon valószínű, hogy allergiával állunk szemben. Ahhoz, hogy kiderüljön, hogy az állat mire érzékeny, ahhoz allergiateszt elvégzése szükséges (vérvétel vagy bőrbe fecskendezett oldatok). Sajnos ezek meglehetősen költséges vizsgálatok. Ezek hiányában sajnos csak tüneti kezelés lehetséges. Kiegészítő kezelésként hasznosak még az allergiás, érzékeny bőrű kutyák számára kifejlesztett samponok (pl.: Allermyl, Ermidra). Jótékony hatásúak még a különféle bőrtápláló készítmények is, mert a bennük lévő telítetlen zsírsavak is rendelkeznek gyulladáscsökkentő hatással. Léteznek érzékeny bőrű kutyák számára kifejlesztett tápok is.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem