EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

3 dolog, amire szüksége lesz, ha macskával készül a vízpartra

2014. július 11.

3 dolog, amire szüksége lesz, ha macskával készül a vízpartra

A vízkedvelő macskák tulajdonosai szerencsésnek mondhatják magukat, hiszen akár vízpartokra is magukkal vihetik kedvenceiket, akik a lubickolást sem vetik meg. Akár fürdeni, akár csak sétálni indulunk a vízpartra, néhány dolgot ne felejtsünk el bepakolni.

A cicával fürdés kockázatos móka. Elsősorban azért, mert a legtöbb strandon, ahol ilyenre lehetőség van, kutyák is lehetnek. Amennyiben szeretnénk elkerülni, hogy kedvencünket megkergesse egy ugató négylábú, próbáljunk olyan helyet keresni, ahol nincsenek ebek, ugyanakkor nem tiltott az állat fürdetése sem.

Valamelyest könnyebb a dolgunk, ha nem szeretnénk fürdetni a macskát, csupán sétálni, kirándulni vinnénk magunkkal. Ám az elővigyázatosság sosem árt, ezért érdemes mindenre felkészülni.

1. Póráz, hám

A cicák sétáltatása nem nehezebb feladat, mint a kutyusoké, feltéve, ha hozzászoktak a hámhoz (http://www.fressnapf.hu/divat_cicaham_nylon_pepita_m/) és a pórázhoz, amelyek a biztonságos, szökésmentes kikapcsolódás elengedhetetlen kellékei. Kedvenc bársonytalpúnk biztonsága érdekében csak ezzel induljunk sétálni, akár lakásban élő állatról, akár kertiről van szó. A sok inger hatására bármikor elszaladhat a cica, és őket bizony sokkal nehezebb visszahívni, mint a kutyákat.

2. Törülköző, takaró

A fürdéssel járó kalandra ne felejtsünk el becsomagolni egy törülközőt a macska számára. Mivel a cicák bundája kevésbé jó vízlepergető, mint a kutyusoké, így nyávogó barátaink könnyen megfázhatnak. Megelőzhetjük, ha a lubickolás után alaposan megtöröljük az állatot. Törülközőre akkor is szükség lehet, ha nem fürdeni indulunk, hiszen balesetek, csínytevések akkor is előfordulhatnak, ezért jobb, ha a táskában lapul egy a váratlan esetekre. A strandon persze nem csak sétálni és fürdeni, hanem pihenni is lehet, és ez nem az igazi, ha nincs nálunk pléd. Ha mi pihenünk, a cica is szívesen mellénk heveredik és saját, puha takaróján (http://www.fressnapf.hu/fit_fun_wanda_takaro_kutyaknak_es_macskaknak_kek_100x70cm/) boldogan szunyókál.

3. Elsősegélydoboz és ivóvíz

A vízpart apró sziklái, törmelékei és a homok számos veszélyt rejtenek magukban, amik a legnagyobb óvatosság ellenére is okozhatnak bajt. Praktikus lehet ezért, ha mindenre felkészülünk. Legyen nálunk kötszer, fertőtlenítőszer és Calcium készítmény, ami allergia (pl.: rovarcsípés miatt) esetén beadható a cicának szájon át. Bármilyen vízparti kirándulás előtt érdemes felkeresni állatorvosunkat, aki olyan parazitaellenes cseppeket adhat, ami segít megelőzni a szúnyogok által terjesztett parazitás fertőzéseket. Fontos, hogy a tervezett kirándulás előtt több nappal tegyük rá a cseppeket a cicára, mert a frissen felhelyezett készítmény még lemosódhat, ami egyrészt csökkenti a hatékonyságát, másrészt a vízi élőlények számára rendkívül mérgező.  Akár baleset történik, akár csak a hőség indokolja, de a parton is mindig legyen nálunk friss, hűs ivóvíz. Legjobb, ha ezt úti itatóban visszük magunkkal a cica számára, és időnként megkínáljuk vele, hogy biztosan elkerülhessük az állat kiszáradását. Források: cats.about.com / hartz.com / kisalfold.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem