Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

3 Éves szuka kutyánk nem tüzelt még ebben az évben.Áprilisban kellett volna ez milyen problémára utalhat?És mostanában a végbelén mintha a bűzmirigyéből szivárogna a folyadék.Nem minden nap csak 1 héten 1x.Ez azt jelenti hogy tanácsos kitisztíttatni?Kb. 1 éve csinálta neki orvos.Szukáknál kb. milyen időközönként kell?válaszát köszönöm.

2012.05.07

Állatorvos
Április óta még nem telt el olyan sok idő. Ha a kutya jókedvű, jó étvágyú, nem növekedett meg a vízfogyasztása és nem pisil többet a megszokottnál, akkor még várhatnak egy pár hetet, hátha csak később fog tüzelni. Előfordul, hogy nem mindig ugyanolyan hosszúak a kutya ciklusai. Ha a tüzelés már 1,5-2 hónapot késik, akkor mindenképpen érdemes orvoshoz vinni a kutyát. A tüzelés elmaradásának hátterében lehet például petefészekciszta amelynek jelenlétét ultrahanggal lehet igazolni (ha elég nagy). Az ultrahang vizsgálat azért is fontos, mert így ellenőrizhető a méh állapota is (pl.: méhfal megvastagodás, cisztás elfajulás). A kutya bűzmirigyét mindenképpen érdemes megvizsgáltatni. Az, hogy egy adott kutyának szüksége van-e egyáltalán bűzmirigy tisztításra, és ha igen, akkor milyen időközönként az alkati kérdés (a nemtől teljesen független).
Vissza a kérdésekhez