Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

3 hónapos cicámnak útlevelet akarok kiállíttatni, Norvégiába megyünk majd. A veszettség elleni oltás náluk meddig érvényes, tehát az útlevél is meddig érvényes? Mert a Rabisin vakcina macska esetén 3 évet garantál. Ha évente kell oltatni mégis, akkor 6 hónapon belül ismét kell oltatni, mint kutyák esetén az első életévben? Ezek le vannak írva jogszabályban valahol, mint kutya esetén? Mert az állatorvosom nem tudja, hogy hol van leírva, meddig érvényes a macska útlevél. Köszönettel: Zsófi

2015.04.07

Állatorvos

Az utazással kapcsolatos szabályokról részletesen olvashat a Magyar Állatorvosi Kamara honlapján (www.maok.hu, állatútlevél, utazások menüpont alatt). Amilyen kérdésre ott nem talál választ az országok egyéni szabályaival kapcsolatban, azokról az adott ország nagykövetségén kérhet információt. Egyes országokban nem kötelező évente veszettség ellen oltani az állatokat, de Magyarországon igen, ezért ha haza akarnak jönni, akkor 1 évnél nem lehet régebbi az oltás. Az útlevelet csak egyszer kell kiállítani, és érvényes minden olyan esetben amennyiben bele van jegyezve minden olyan elvégzett kezelés és védőoltás, amelyre annak az országnak a szabályozása szerint szükség van, ahol az állat éppen tartózkodik, vagy ahová be akar utazni.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem