Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

3 hónapos kutyusunkat hiába visszük ki sétálni, sajnos nem akarjaa dolgát végezni a séták alatt. Mi lehet a gond? Alig várja hogy felérjünk és a megszokott kis helyére végezhesse a dolgát. 🙁

2015.09.02

Állatorvos

A kutya még nagyon kicsi, nem is elvárható tőle, hogy már szobatiszta legyen. Valószínűleg az a helyzet, hogy a séták alkalmával túlságosan érdekes és egy kicsit félelmetes is minden. Amikor újra a nyugodt, megszokott környezetében van, akkor végzi el a dolgát. A kiskutya megkapta már az összes olyan oltást, amivel biztonságosan sétálhat? A szobatisztaság ügyében a türelem a legfontosabb. Minél több időt szánnak rá, annál hamarabb megy. Figyeljék a kölyköt, a kiskutyák ébredés után általában pisilnek, játék vagy evés után, sokszor kakilnak. Figyeljék a jeleket (kiskutya helyet keres, szagolgat), és ha látják őket, akkor rögtön vigyék ki. Mondják neki, hogy pisi, kaki és ha sikerül, akkor alapos dicséret jár. Ha baleset történik a lakásban, akkor, ha rajtakapják, akkor szóljanak rá határozottan, de SOHA ne bántsák és azonnal vigyék ki. Ha nem látják éppen, amikor ürített, csak az eredményt, akkor azt hagyják figyelmen kívül. A szobatisztaság első jele, ha a kölyök beáll az ajtóba, amikor ürítenie kell, erre nagyon gyorsan kell reagálni.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem