Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

3 szórakoztató ajándékötlet madaraknak

2014. december 15.

3 szórakoztató ajándékötlet madaraknak

Csörög, zörög, színes, ráadásul még finom is? Telitalálat! Íme néhány ötlet, hogy mire vágyik a család tollas cimborája – karácsonykor is!

A madarak nagyon vidám állatok, szívesen játszanak bármivel, amit találnak. Nincsenek speciális igényeik, de biztonságuk érdekében jobb, ha kifejezetten nekik szánt játékokkal ajándékozzuk meg őket. Mivel rendkívül intelligens, kíváncsi lények, akik szeretik a változatosságot, időnként úgyis javasolt néhány újdonsággal meglepni tollas barátainkat, és ha mindezt karácsonyra időzítjük, a kalitkába is belophatjuk az ünnep hangulatát. A szaküzletekben számos kreatív termék kapható, amelyekkel kedvenceink órákon keresztül jól szórakozhatnak.

Ha nem vagyunk rutinos madárgazdik, és még nem tudjuk, mit szeret az állatunk, bátran kérjük ki az áruház munkatársainak véleményét.

Akár papagájunk, pintyünk vagy kanárink van, a slágertermékekkel aligha foghatunk mellé:

1. Ülőke, hinta, mászóka

A tollas kisállatok napjuk nagy részét a kalitkában ücsörögve töltik. Remek móka lesz nekik, ha ezeket az időszakokat izgalmasabbá tesszük, például egy hintával, fából készült madárülőkével vagy mászókával.

http://www.fressnapf.hu/madaruloke_triangulum_s/

A fa anyaga megidézi az állat természetes környezetét, és ha egy nagyobb, stabil ágat is el tudunk helyezni a kalitkában, akkor csőrük és karmaik koptatásának lehetőségét is biztosíthatjuk. Ha a lakásban rendelkezésünkre áll egy nagyobb terület, ahol kedvencünket biztonságosan kiengedhetjük, akár egy sok-sok mászókából álló játszóteret is felállíthatunk neki, esetleg megajándékozhatjuk egy nagyobb méretű, akár több szintből álló kalitkával.

http://www.fressnapf.hu/madarkalitka_darwin/

2. Csengettyűs, színes tárgyak

A madaraknak is szükségük van dekorációra, és persze játékokra. Az élénk színű, kopogtatásra hangot adó, tükrös tárgyak boldoggá teszik őket, és remekül szórakoztatják a kisállatokat. Az üzletekben beszerezhetünk ügyességi játékokat is, amelyekkel kedvenceink ösztöneit is felébreszthetjük és valódi kihívások elé állíthatjuk.

3. Finomságokat rejtő játékok

Repülő barátaink nagyon szeretnek falatozni. Ha az ínyencségeket gondolkodásuk, csőrük és lábuk segítségével kell megszerezniük, azzal még boldogabbá tehetjük őket. Válasszunk olyan játékot, amelybe elrejthetünk egy-egy friss falatkát, és tegyük be a kalitkába. Fontos, hogy a madár ne lássa, amikor elrejtjük a finomságot, mert ügyesen lemásolja a mozdulatainkat. Hagyjuk, hogy magától jöjjön rá, hogyan férhet hozzá a jutalomhoz.

Források: birds.about.com / startribune.com / wingdom.com / funtimebirdy.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem