EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

3 tipp kisemlősök almozásához

2015. február 15.

3 tipp kisemlősök almozásához

A rágcsálók számára nagyon fontos a megfelelő alom. Biztonságérzetet ad nekik, melegen tartja őket, elbújhatnak benne, és segít tisztán tartani a ketrecet, terráriumot. Épp emiatt nem mindegy, milyen típusú és minőségű almot választunk.

A kisemlősök napjaik nagy részét ketrecükben, terráriumukban töltik. Emiatt különösen fontos, hogy hogyan rendezzük be lakóhelyüket. Az ideális ketrec elkészítése az alom kiválasztásával kezdődik. Íme néhány tipp, hogy könnyebb legyen dönteni.

1. Mit ne?

Vannak olyan anyagok, amelyek mérgezőek lehetnek a kisállatok számára. Ilyen például a cédrusból vagy fenyőből készült alom, amelyek remek nedvszívók és jól szagtalanítanak, ám a bennük lévő illóolajok károsíthatják az állat tüdejét, bőrét és szemeit. Különösen a patkányok és futóegerek érzékenyek az illóolajokra. A fűrészpor sok rágcsálónak allergiát okoz, ezért ezt sem ajánljuk. A durvára vágott szalmával és szénával is érdemes vigyázni, mert megsérthetik az állat érzékeny bőrét, amikor megpróbál bennük alagutat ásni. Újságpapírt és más, tintával átitatott papírt sose használjunk alomként, mert akár ólommérgezést is okozhatnak az állatoknak.

2. Ajánlott alomtípusok

A faforgács az egyik legkedveltebb alomtípus, nem véletlenül.

http://www.fressnapf.hu/multifit_natur_faforgacs_alom_56l/

Ez általában nyírfából készül, de a legtöbb fafajta forgácsa alkalmas a célra. Meglepő módon az újrahasznosított papír is jól használható, hiszen nem tartalmaz mérgező festékanyagot. Sajnos ezt a szokásosnál gyakrabban kell cserélnünk, hogy mindig tiszta legyen.

A szaküzletekben kapható, almozásra szánt szénát és szalmát is megvásárolhatjuk, ezek, a forgácshoz hasonlóan, kifejezetten olyan állatok számára ideálisak, amelyek szívesen elbújnak a vastag alomrétegben.

3. Az állatfaj szükségletei

Mielőtt az almot kiválasztjuk, informálódjunk arról, hogy mik kisállatunk pontos szokásai. Ha kedvencünk szívesen ássa be magát, akkor döntsünk a puhább textúrájú alom mellett, viszont ha szívesebben rejti el a maradék eledelét, a ketrec tisztán tartását megkönnyíthetjük, ha nagyobb szemű almot, például szénát vagy szalmát választunk.

http://www.fressnapf.hu/multifit_vagott_szalma/

A hideg időszakban egy kevés vatta almot is betehetünk az állat vackába, amit majd elrendezget úgy, ahogy neki kellemes. Ez, a faforgáccsal vagy szénával keveredve jó meleg alvóhelyet biztosít az apró állatoknak.

http://www.fressnapf.hu/multifit-gyapot-alom-kisemlosoknek-30-l/

Források: petcaretips.net / smartbedz.co.uk

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem