Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

3+1 tipp cicánk nyári itatásához

2017. július 25.

3+1 tipp cicánk nyári itatásához

A nyári hónapokban a kánikula a gazdikat és kedvenceiket is megviselheti. Mi könnyedén pólóra és rövidnadrágra válthatjuk a vastag pulcsikat és a kabátokat, cicusaink viszont egész évben kénytelenek viselni meleg, puha bundájukat. Ebből akár egészségügyi problémák is adódhatnak. Következzen négy cicamentő tanács a legmelegebb napokra!

1. Elég folyadékot fogyaszt cicusunk?

Köztudott, hogy a macskák nem túl lelkesek, ha vízivásról van szó. Azonban erre fokozott figyelmet kell fordítanunk, főleg ha napközben javarészt száraz eledelt kap. Mindig győződjünk meg róla, hogy elég folyadékot fogyaszt, és biztosítsunk neki friss vizet, főleg a meleg nyári napokon. Ha a reggeli rohanásban eszünkbe jut, dobhatunk egy-két jégkockát az ivóvizébe, így az sokkal tovább kellemes hőmérsékletű és friss marad. Megkínálhatjuk a macskát vízzel higított húslevessel, vagy higított joghurttal kefírrel. Az ízletesebb folyadékokból talán hajlandó egyszerre nagyobb mennyiséget elfogyasztani az állat.

2. A légkondicionálás nem csak nekünk esik jól a hőségben, ha tudunk, szerezzünk be egy kisebb méretű ventillátort, ami a padló szintjéhez közel is mozgatja a levegőt. Extra tipp: tegyünk egy vízzel töltött palackot a fagyasztóba, majd megfagyva vegyük ki, csavarjuk törölközőbe, és tegyük a cica kedvenc fekvőhelyéhez, vagy közvetlenül a ventillátor elé, szuperjól fog esni a kánikulában!

3. Ha bevállalósabbak vagyunk, megszabadíthatjuk  hosszúszőrű minitigrisünket az örökös szőrerdőtől egy cicakozmetikus segítségével. Opció lehet ilyenkor az úgynevezett “lion cut”, azaz az oroszlánfrizura. Ilyenkor a cicus testének java részén megrövidíttetjük a szőrt, kivéve a feji-nyaki rész körül, a tappancsai környékén, és a farka végén. Ezzel a típusú vágással merész, de vagány külsőt kölcsönözhetünk neki, és ő is jobban beleélheti magát a vagány nagymacska szerepébe, ráadásul nem fogja melegíteni az a rengeteg szőr. Vigyázat: világos színű bársonytalpú barátaink sokkal könnyebben leégnek a napon, mint sötétebb társaik, ezt a módszert tehát csak akkor alkalmazzuk, ha előtte egyeztettünk az állatorvosunkkal! Az is nagyon sokat segíthet, ha csak a hasán borotváltatjuk le a szőrt, így többnyire az erős napsütéstől is védve marad.

+1. Kerüljük a hűtőzselét! Cicusunk könnyedén átszakíthatja tigriskarmaival a műanyag tasakot, és bár a hűtőzselé emberekre ártalmatlan hozzávalókból készül, cicákra rendkívül mérgező hatással lehet!

Ha kis barátunkon azt vesszük észre, hogy túl intenzíven liheg, elfekszik, nyáladzik, nehezen kap levegőt, mozgászavara van, görcsöket tapasztalunk, azonnal vigyük el állatorvosunkhoz, vagy a legközelebbi  állatklinikára, ugyanis ezek mind hőgutát jelezhetnek, ami kezeletlenül elhulláshoz is vezethet. Már otthon kezdjük meg az állat hűtését vizes pokrócokkal, rá irányított ventillátorral, mirelite termékek lábak közé és tarkóra helyezésével. A túlzott hűtés végzetes következményekkel járhat. Soha ne tegyük az állatot jeges fürdőbe, hűtőszekrénybe.

Forrás: catster.com