Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

3+1 tipp a macskaalom higiéniájáért

2017. augusztus 29.

3+1 tipp a macskaalom higiéniájáért

Cicánk toalettjének tisztántartása kihívást jelenthet, de fontos mind a kedvencünk, mind a magunk érdekében figyelmet szentelni rá. A nem megfelelően takarított alom stresszt okozhat a macskáknál, és fertőzések táptalaja is lehet. Íme néhány tipp, hogy cicusainknak megteremthessük az alapvető higiéniai feltételeket.

1. A hely a legfontosabb!

Hogy elkerüljük az almon kívüli baleseteket, körültekintően kell kiválasztanunk a tálca helyét lakásunkban. Minitigriseink érthetően nincsenek oda attól, ha az alom a fekhelyük, vagy az etetőtáljuk környékén van. Próbáljuk minél távolabbra tenni ezektől, találjunk egy eldugottabb, kevésbé forgalmas pontot a lakásban erre a célra. A tálca körül sokat kaparászó, állva vagy a fal felé fordulva ürítő, szégyenlősebb cicusok számára kimondottan előnyös lehet a zárt macskatoalett. A szállítókosárhoz hasonlatos illemhelyet a cicák oldalról vagy felülről, egy ajtón keresztül tudják megközelíteni, és biztonságban, privát szférájukban végezhetik a dolgukat.

2. Szagsemlegesítő gyöngyök

A macskaalomból kiáramló kellemetlen szagok gazdiknak és kisállatoknak is egyaránt zavaróak lehetnek, ám a belekevert szagtalanító gyöngyök minden típusú alomhoz használhatóak és hosszan tartóan semlegesítenek. Próbáljunk inkább nem illatosított verziót beszerezni: jusson eszünkbe, hogy kis szőrgombócunk sokkal intenzívebben érzékeli az aromákat, mint mi magunk – előfordulhat, hogyha nagyon erős, idegen illatanyagokkal találkozik, más helyet fog keresni magának az ürítésre!

3. Gyakori takarítás

A rendszeresség szintén nagyon fontos, az ürüléket napi szinten távolítsuk el a cicavécéből, és soha ne rázogassuk a lapátot fölötte, mert így visszajuthatnak az alomba a szagosabb darabkák, és sokkal gyakrabban kell az egészet kicserélnünk. Mindig figyeljünk oda az alapvető higiéniára, az alomtálcát lehetőleg gumikesztyűben tisztítsuk, de mindenképpen egy alapos, forró vizes, szappanos kézmosás legyen a takarítás vége.

+1. A macskatoalettek száma

Egy cicusra legalább egy cicavécé jusson! Gyakran hallhatjuk a javaslatot, hogy fejenként kettőre is szükség lehet, főként, ha több állat is van a lakásban, kis barátaink ugyanis meglehetősen érzékenyek a saját territóriumukra. Mivel a minitigriseknek nagyon fejlett a szaglásuk, oda fognak üríteni, ahol érzik a saját nyomaikat: helyezzük el tehát a lakás különböző pontjain a toaletteket, több cica esetén lehetőleg minél távolabb egymástól!

Forrás: hillspet.co.uk