Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

3+1 tuti nyári itatási tipp

2017. július 03.

3+1 tuti nyári itatási tipp

Mivel a cicák ősei a sivatagból származnak, így régen a minitigrisek első sorban a zsákmányaikból jutottak folyadékhoz. A házimacskák egészségének megőrzéséhez viszont elengedhetetlen a vízfogyasztás, mégis sok bársonytalpú híres arról, hogy rendkívül rossz ivó. A nyári hónapokban ajánlott jobban odafigyelnünk kedvencünkre és ösztönözni őt az ivásra. Ebben segíthetnek a következő tippek.

  1. Száraz helyett nedveseledel

Bár a konzervek gyorsabban romlanak a meleg levegőn, de mivel csaknem 60%-uk víz, így jelentősen hozzájárulhatnak a minitigrisek folyadékbeviteléhez. Fontos, hogy csak annyi eledelt tegyünk ki a tálba, amennyit a macska rövid időn belül biztosan el tud fogyasztani. Az ínycsiklandozó illatok és ízek valószínűleg sokkal kedvezőbb reakciót váltanak majd ki a bársonytalpúból, mint a sima víz.

PREMIERE FINE FILETS konzerv adult tonhal&tintahal 100g

 

  1. Mindig legyen hideg az ivóvíz, és az se baj, ha finom

Jó, ha a víz szinte mindig hűsítő hőmérsékletű. Először is olyan helyet, illetve helyeket keressünk, ahol nem éri közvetlenül napfény az itatótálat vagy tálakat. Ha több tálat is kiteszünk, akkor egész nap talál majd olyan vizet a cica, ami nem forrósodott fel, ez különösen akkor fontos, ha dolgozunk, és nem tudjuk cserélgetni a vizet a nap folyamán. Ha a cica nem akar inni, akkor kínálhatjuk szobahőmérsékletű vizezett húslevessel vagy higított joghurttal, kefirrel is. Ez a trükk nagy eséllyel beválik azoknál a macskáknál is, amelyek valamiért egyáltalán nem rajonganak a csapvízért.

  1. A tiszta víz kulcsfontosságú

Jó, ha tudjuk, hogy a minitigrisek a szagokra is nagyon érzékenyek, így emiatt különösen fontos az edények rendszeres tisztán tartása. A műanyag itatók helyett ajánlott inkább kerámiából vagy rozsdamentes acélból készültek közül válogatni.

+1 A mozgó víz izgatóbb

A legtöbb cicánál akkor érünk el sikert, ha a víz folyik vagy csöpög. Tehát vagy időnként megnyitjuk a csapot, hogy kedvencünk kortyolhasson belőle, vagy pedig beszerzünk egy macska szökőkutat. Mivel a szökőkútban folyamatosan mozog a víz, így várhatóan mindig felkelti a szobatigris érdeklődését, amikor éppen a közelében tartózkodik. A termékben lévő szűrőnek köszönhetően a folyadék tovább marad tiszta és szagmentes.

Hogy a mi cicánk vízivását mi motiválja a leginkább, azt bizony ki kell tapasztalnunk, de bármennyire is reménytelennek tűnik a helyzet az elején, szánjunk rá időt. A megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása azért nagyon fontos, mert egyes betegségek, mint például a macskáknál olyan gyakori húgykövesség, sokkal nagyobb valószínűséggel alakul ki, ha az állat nem iszik eleget.

Amennyiben azt tapasztaljunk, hogy macskánk nem hogy többet, de kevesebbet kezd el inni, akkor azonnal forduljunk állatorvoshoz, mert amellett, hogy valamilyen betegségre utalhat, akár ki is száradhat kedvencünk. Fontos tudni, hogy a jelentősen megnövekedett folyadékfogyasztás is betegség jele, ezért ha azt látjuk, hogy a macskánk rendszeresen feltűnően sokat iszik, akkor mindenképpen menjünk vele állatorvoshoz.

 

Forrás: higginsanimalclinic.com