Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

3+1 tuti őszi tipp cicagazdiknak

2017. szeptember 26.

3+1 tuti őszi tipp cicagazdiknak

Eljött az ősz, egyre hosszabbak és hűvösebbek az éjszakák, a nappali fény is halványul, egyre közelebb vagyunk ahhoz az időszakhoz, amikor semmi mást nem csinálnánk, csak vastag pulóverekben teáznánk otthon a kanapén. Ez a lustálkodás nem csak a mi sajátos viselkedésünk része, kedvenceink is sokkal kevésbé aktívak ebben az időszakban, talán még az ételeikből is nagyobb adagokra vágynak, mint a nyári hőségben. Bemutatunk 3+1 tuti őszi tippet, amelyeknek segítségével cicusaink a hűvösödő hónapokban is kényelmesen érezhetik magukat, mégsem veszítve aktivitásukból!

1. Néhány évtizede a legtöbb állatorvos még valószínűleg azt javasolta volna, hogy emeljünk az ételek adagján a nyár elmúltával, hogy bársonytalpúnk szervezete hozzájuthasson ahhoz a többletenergiához, ami szükséges ahhoz, hogy hidegebb időjárás esetén is jó kondícióban maradjon. A mai modern teljes értékű eledelek mellett már máshogy ítélik meg ezt. Ha cicusunk nagyon mozgékony és sok időt tölt a szabadban, hideg időben is, egy kicsivel nagyobb adagot fontolóra vehetünk, próbáljunk meg egy körülbelül 10%-os emelést az étel mennyiségében

2. Egy kis lustizás mindenkinek jár, ám ha alapvetően játékos cicusunknak szemmel láthatóan alább hagyna a kedve, szerezzünk be neki macskamenta spray-t! Ez a spray egy macskagyökér levél kivonatot tartalmazó oldat, amelynek használatával serkenthetjük és játékra ösztönözhetjük kis barátainkat. Fújjunk egy keveset bársonytalpúnk játékaira, a kaparófára, vagy a cicabútorokra! Ezt a szert először csak óvatosan próbáljuk ki, mert nem minden cica reagál rá egyformán.

AniOne macskamenta

3. Ha minitigrisünk nem kifejezetten szobacica életmódot folytat, és sokat járkál ki szabadba, érdemes beruháznunk egy GPS nyomkövető cicanyakörvre – így egy-két hosszabb elcsatangolás alkalmával sem kell aggódnunk, mert pontosan tudni fogjuk, merrefelé jár a kis kalandor! A GPS nyakörvek többsége Google Maps-en keresztül követhető, és kompatibilis iOS és Android készülékekkel is.

+1. Utolsó, grátisz tippünk kifejezetten a nagy mozgásigényű szobacicusoknak kedvez: emlékszünk gyerekkori hörcsögünk futtató kerekére? Ugyanez már minitigris méretben is elérhető! Ne feledjük: lakásban élő kedvencünknek sokkal kisebb tér és kevesebb lehetőség áll rendelkezésére, hogy levezesse fölös energiáit, amelytől a cicák gyakran válnak unottá, vagy éppen idegessé, agresszívvá. A cicafuttató kerék biztosítja a folyamatos futás élményét bundás barátunknak, aki pontosan annyi használhatja a kereket, amennyi ideig szüksége van rá, hogy az kielégítse mozgásigényét!

A legfontosabb az, hogy bár mi is hajlamosak vagyunk elkényelmesedni az otthon töltött órákban, ne felejtsük el, hogy az együtt töltött idő a cicáknak is nagyon fontos! Próbáljunk meg napi rendszerességgel, de legalább hetente többször találni egy olyan időszakot, amikor csak és kizárólag kedvencünkkel tudunk foglalkozni, aki a közös játékot, a gyakorlást, vagy éppen a simogatással telt perceket is meg fogja hálálni, és egy elégedett, boldog, eleven cicus fog várni minket otthon az őszi időszakban is!

forrás: embracepetinsurance.com ; onefastcat.com