Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

4 tipp egy tökéletes cicakarácsonyért

2014. december 09.

4 tipp egy tökéletes cicakarácsonyért

Csillogás, zörgő játékok, a gazdi ölelő karjai és gömbökkel teli fa! Mire vágyhat még egy cica?

Minden macskás gazdi életében elérkezik a pillanat, amikor kisállata először csodálkozik rá a karácsonyi fényekre, dekorációkra. Ragyogó szemek és érdeklődő mancscsapások kísérik ezt a kalandot, amit egy kis odafigyeléssel még különlegesebbé, emlékezetesebbé és cicabiztosabbá tehetünk.
1.tipp: karácsonyfadíszek macskáknak

A karácsonyfa általában valóságosan megbabonázza doromboló barátainkat. Nagy a kísértés, hogy a fényes, csillogó gömböket labdaként gurítsák le az ágakról, ám ezt kivédhetjük úgy, ha az alsó gallyakra kifejezetten nekik való díszeket/apró labdákat helyezünk, amiket kedvükre pofozgathatnak anélkül, hogy eltörnének, vagy máshogy veszélyeztetnék cicánk testi épségét.

http://www.fressnapf.hu/cicajatek_roka_cicamentaval/

http://www.fressnapf.hu/cicajatek_szives_labda/

2. tipp: a meglepetés

A cicás és kutyás gazdik karácsonykor még inkább úgy érezhetik, hogy kisgyerekek veszik körül őket, hiszen négylábú kedvenceink olyan izgalommal vesznek részt az ajándékok kicsomagolásában, mintha mindig is erre vágytak volna. Még nagyobb örömet okozhatunk nekik, ha az ajándékok között nekik is elrejtünk valamit, és becsomagoljuk egy játékra csábító, zörgő papírba. A cica ki fogja szagolni a meglepetést és nagyon boldog lesz, amikor segítünk neki kicsomagolni az ajándékot.

http://www.fressnapf.hu/anione-snacklabda-cicaknak-lila/

Ne legyünk csalódottak, ha a zörgő csomagolás és a többi papírhalom először izgalmasabb lesz, mint maga a meglepetés, gondoljunk arra, hogy kedvencünknek az egész ajándékbontás egy hatalmas játszóház!

3. tipp: a gazdi

Mi más tehetné szebbé kiscicánk karácsonyát, mint az, ha minél több időt vele töltünk! A közös lustálkodás, a sok-sok játék és a gazdi simogatása minden meglepetést pótol a macska számára, és valódi ünneppé teszi az év utolsó napjait.

4. tipp: nyugalom

A karácsony jellemzően a családlátogatások időszaka, ám ezt nem minden cica viseli jól. Bizonyára minden gazdi tudja, hogy kedvence mennyire viseli jól az ismeretlen emberek társaságát, és ehhez mérten kell megszerveznie az ünnepeket is. A kevésbé szociális, kissé barátságtalan természetű macskáknak biztosítsunk egy csendes, nyugodt helyiséget, ahol biztonságban érezheti magát. Emellett gondoskodjunk „menekülési útvonalról” arra az esetre, ha cicánk megunná az emberek társaságát. A legfontosabb szempont pedig mindig az, hogy törekedjünk az állandóság fenntartására és a macska napirendjének minél pontosabb betartására, hogy az ünnep neki sem stresszes, hanem boldogsággal teli legyen.

Források: cat-world.com / petcarerx.com