Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

4 vidám beltéri kutyamóka a hideg estékre

2014. október 22.

4 vidám beltéri kutyamóka a hideg estékre

Amikor véget ér a kellemes, nyáresti séták időszaka, a kutyatulajdonosok gyakran tanácstalanul állnak, hogy mivel foglalják le kedvencüket a rossz időben. A mozgásra nagy szüksége van az állatoknak, ám ezt nem biztos, hogy a fogvacogtató, esős hidegben is biztosítani tudjuk nekik megfelelő mennyiségben minden egyes nap. Játsszunk velük ilyenkor benti, a szabadtérihez hasonlóan izgalmas és átmozgató játékokat!

Egy ideális világban a kutyusokat naponta két-háromszor egy-két órára elvisszük sétálni, szaladgálni és más kutyákkal ismerkedni. Az őszi, téli zimankóban ezek az időtartamok jócskán lerövidülhetnek, pedig négylábú barátainknak ugyanúgy szüksége van a mozgásra, ilyenkor is. A kutyák többsége mindig szívesen sétál, kivéve talán a zuhogó esőt, ezért ha felkészülünk a hideg időre, akkor az esetek többségében nem kell lemondanunk a kiadós sétákról, hiszen az jót tesz mindenkinek. Ha a kutyánk kistestű, vagy rövidszőrű, fázós, akkor vásároljunk kutyaruhát, magunknak pedig jó meleg kabátot és bakancsot, aztán irány ki a szabadba. Hideg időben az első percekben lehet, hogy vacogni fogunk, de a tempós séta és kedvencünk önfeledt rohangálásának látványa hamar átmelegít majd minket. Ha tényleg reménytelenül rossz idő van, akkor is van megoldás. Merítsen ötletet cikkünkből, hogyan töltheti ki a mozgáshiány okozta űrt kutyusa életében.

1. Futópad

Kézenfekvő megoldás lehet, ha tartunk otthon egy futópadot. Rajtunk kívül kutyánk számára is jó lehetőség arra, hogy kiszaladja magát és kellemesen elfáradjon. A futópad használatát meg kell tanítanunk az állatnak, nehogy leessen róla, de ezután csak arra kell ügyelnünk, hogy ne állítsuk túl gyors fokozatra, válasszunk egy közepes, kocogó tempót és sose hagyjuk őrizetlenül a kutyust. Szerencsés esetben kis idő múlva az eb már magától is jelezni fogja, ha szaladni szeretne egyet a gépen.

2. Intelligencia játékok

A rossz időben is jó, ha nemcsak a kutya fizikai, hanem szellemi aktivitását is karban tartjuk. A kognitív készségeket fejlesztő játékokkal – és néhány jutalomfalattal – csodás dolgokra taníthatjuk meg kedvencünket, és a feladatoknak köszönhetően az állat megtanul összpontosítani, koncentrálni és kitartani, amíg nem teljesíti a kihívást és meg nem szerzi az ínyenc jutalmat. A szaküzletekben többféle, kutyusok számára kifejlesztett intelligenciajáték kapható, így biztosan megtalálja a méretben és nehézségi fokban megfelelő darabot.

http://www.fressnapf.hu/dog-brick-iq-jatek-kutya-40x28cm-l2/

3. Lépcső

Ha már unjuk a futópadot, keressünk a házban egy lépcsősort! Remekül átmozgatja kedvencünket, ha lépcsős feladatok elé állítjuk. Álljunk fel a lépcsősor tetejére, egy másik ember pedig az aljára, majd felváltva hívjuk a kutyát, aki ennek hatására fel-le fog ugrálni a lépcsőkön. Ne felejtsük el megjutalmazni, ha jól teljesítette a kihívást. A lépcsőzéshez segítségül hívhatjuk az eb egyik labdáját is. Gurítsuk le lassan a lépcsőn, az állat feladata pedig az lesz, hogy elkapja. Vigyázzunk, hogy a lépcsők ne legyenek síkosak, nehogy kutyusunk lecsússzon rajtuk. Ilyesmit soha ne játsszunk rövidlábú, hosszúhátú kutyákkal, hiszen ez a mozgásforma megterheli az amúgy is sérülékeny gerincüket. Ha a kutyánk nem ilyen alkatú, de ízületei vagy gerince problémásak, akkor is mellőzzük a lépcsőzést.

4. Bújócska

Egy igazi családi móka lesz, ha a kutyussal bújócskázunk. Minden családtagot kérjünk meg, hogy bújjon el valahová a lakáson belül, mi pedig induljunk a keresésükre, de hagyjuk, hogy kedvencünk vezessen minket. Ha esetleg elakadna és tanácstalanul fordulna felénk, egy kicsit segítsünk neki, de semmiképp se mutassuk meg, hová bújtak az emberek. Lehet, hogy az első néhány alkalommal az állat nem lesz még túl ügyes abban, hogy csak az orrára hagyatkozzon, de a gyakorlással és egy kis jutalmazással rövid idő alatt nagy fejlődést érhetünk el nála. Tavasszal már akár a szabadban, például egy erdőben is kipróbálhatjuk a játékot!

Források: cesarsway.com / dogster.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem