Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

4+1 étrend-kiegészítő kölyökkutyáknak

2016. szeptember 18.

4+1 étrend-kiegészítő kölyökkutyáknak

A kutyakölykök nagyon gyorsan nőnek, így a megfelelő táplálás elengedhetetlen számukra. Fontos, hogy az izomzat, a csontok és a fogak fokozatosan fejlődjenek, és elegendő energiája legyen új kedvencünknek a játékhoz és persze a tanuláshoz egyaránt. Az őszi időszakban pedig különös figyelmet kell fordítanunk az immunrendszer megerősítésére, hogy a kölyök könnyedén átvészelje a hideg napokat is.

Hogy pontosan milyen eledelt javasolt választanunk kutyusunknak, az több mindentől is függ. Ma már nagyon nagy a választék az állateledelek terén. Amennyiben tenyésztőtől vásároltunk kiskutyát, valószínűleg kaptunk hozzá kezdő tápcsomagot, és elláttak minket néhány jó tanáccsal a további teendőkkel kapcsolatban. Más esetben nekünk kell eldöntenünk, hogy melyik lehet a legmegfelelőbb táp a kölyök számára. Ehhez akár kérhetjük állatorvos segítségét is.
Egy kölyökkutyát az elválasztástól számított 4-6 hónapig naponta 3x ajánlott megetetni. Ezt követően elegendő a napi 2 alkalom is. Hogy körülbelül mekkora adag eledel szükséges, az általában elolvasható a termék csomagolásán.
Lehetőleg prémium minőségű eledelt vásároljunk, és keressük a terméken a „junior” vagy „puppy” feliratot. Ezekben a száraz- vagy nedveseledelekben megtalálható minden vitamin és ásványi anyag, amely egy kiskutyának igazán fontos az egészséges fejlődéshez. Néhány esetben azonban a legjobb tápok mellett is szükség lehet étrend-kiegészítőkre, például ha nagytermetű fajtáról van szó, vagy valamilyen betegség miatt speciális igényű a kutyus. Mielőtt kiegészítőt adnánk apró kedvencünknek, mindenképp egyeztessünk állatorvossal.
Amire egy kölyökkutyának szüksége lehet:

1. Omega-3
Az Omega-3 zsírsav elsősorban a halolajban található meg, de étrend-kiegészítő formában is beszerezhetjük. Az Omega-3 maximálisan hozzájárul az agy egészséges fejlődéséhez egy kiskutya esetében.

2. Kálcium és foszfor
Nagytermetű kutyusoknál különösen fontos a kálcium- és foszforbevitel ahhoz, hogy csontjaik egészségesen fejlődjenek és elkerülhessük az ortopédiai problémákat. Ezért nagytestű kölyökkutyánk számára válasszunk a fajtának megfelelő prémium minőségű eledelt, amely elegendő mennyiségben és megfelelő arányban tartalmaz kálciumot és foszfort.

3. C és E vitamin
Az immunerősítés mellett a C és az E vitamin gyulladáscsökkentő hatással is bír, így gyulladásos betegség esetén szükség lehet arra, hogy nagyobb mennyiségben jutassuk be az eb szervezetébe.

4. PetBalance immunerősítő kölyökkutyának
A PetBalance immunerősítő kiegészítő eledelben a magas fehérje- és zsírtartalom mellett megtalálható minden olyan vitamin, – A, D3, E, B1, B2, B6, B12, C, niacin, folsav, pantoténsav, metionin – amelyre egy kiskutyának vagy a szoptatós anyakutyának szüksége lehet. Nagyon figyeljünk azonban arra, hogy a kutyaeledelek is tartalmaznak vitaminokat és nehogy túladagoljuk ezeket kutyusunknak, mert annak is káros következményei lehetnek.

+1 Zöldség, gyümölcs
Extra vitaminbevitel céljából a legjobb, ha zöldségeket és gyümölcsöket csempészünk bele a kutyus étrendjébe. A természetes táplálékforrás minden élőlény számára a legegészségesebb megoldás.
Ügyeljünk arra, hogy túl sok vitamint se juttassunk kedvencünk szervezetébe, mert komoly probléma is adódhat belőle. Mindig olvassuk el figyelmesen a dobozra írt tájékoztatót, és egyeztessünk állatorvosunkkal is.

Forrás: pets.webmd.com, petmd.com, Fressnapf.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem