Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

5 halloweeni tipp kutyagazdiknak

2015. október 30.

5 halloweeni tipp kutyagazdiknak

Hazánkban is egyre inkább elterjedt a halloween, ami sok veszélyt tartogathat négylábú kedvenceink számára, ezért fel kell készülnünk a felmerülő problémák elkerülésére. Az alábbi tippek/tanácsok megfogadásával nagyobb biztonságban tudhatjuk kutyánkat e különös ünnep alatt is.

  1. Tartsuk kutyusunkat zárt helyen

A vendégek érkezése furcsa jelmezekbe bújva, esetleg hangoskodva, félelmet és esetleg agressziót válthat ki egyes kutyákból, ilyen esetben a vendégek távozásáig érdemes odakint kennelbe zárni őt, vagy ha benti kutyáról van szó, akkor célszerű egy csendes szobát biztosítani számára. Akár kennelben, akár szobában tölti kedvencünk az ünnepet, ne feledkezzünk meg a friss vízről és az elegendő mennyiségű eledelről. Igyekezzünk legalább 1-2 óránként benézni az ebhez pár percre, hogy lássuk, hogy viseli a felhajtást.

  1. Jelmezt ne!

Nagyon kevés állat örül neki, ha szokatlan maskarákba öltöztetik őket, amelyekben ráadásul kényelmetlenül is érzik magukat. Halloweenkor annyi mindent fel lehet díszíteni, ha lehet, akkor a kutyánkat inkább hagyjuk ki belőle. Ha mégis úgy döntünk, hogy beöltöztetjük kedvencünket is, akkor figyeljünk arra, hogy a jelmez kényelmes legyen, és semmiképp se adjunk rá maszkot, mert az nagyon zavarná az érzékszerveit, és az evés, ivás alkalmával is problémát okozna. Ha az eb ellenzi az öltöztetést, akkor inkább válasszunk neki egy jópofa mintás nyakörvet vagy bilétát.

  1. Vigyázzunk a csokival és nyírfacukorral!

Ha kutyusunk szabadon ünnepelhet körülöttünk, akkor oda kell figyelnünk arra, hogy véletlenül se tömje meg édességgel a pocakját. Fontos, hogy erre a vendégeket is figyelmeztessük. Ez egy igen nehéz feladat, mert a gyerekek szanaszét hordhatják házon belül vagy akár azon kívül is az összegyűjtött csokikat és cukorkákat. Nem csak maga az édesség, de a csomagolása is káros lehet kedvencünk emésztésére, ezért egyik szemünket tartsuk mindig a négylábún. Ha elment a vendégsereg, akkor alaposan takarítsunk össze, mert a kutya könnyedén kiszimatolja az esetleg elrejtett finomságokat. Fontos tudni, hogy a csokoládé is és a manapság egyre szélesebb körben használt nyírfacukor is komoly mérgezéses tüneteket, és megfelelő ellátás nélkül akár az állat halálát is okozhatják. Ha kedvencünknek is szeretnénk valami nasit adni, akkor válasszunk neki való finomságot, és a kutyát etetni kívánó vendégeknek mutassuk meg, hol találják.

http://www.fressnapf.hu/select-gold-sensitive-kutya-jutalomfalat-kacsa-burgonyaval-160g/

  1. Nem mindegy, hol a töklámpás

Az állatok nincsenek felkészülve a halloweeni dekorációkra, hiszen évente maximum egyszer találkozhatnak ilyesmivel. Ne rakjuk a töklámpásokat és az egyéb díszítő elemeket a szokásos közlekedési útvonalukba, és az etetőjük, itatójuk valamint fekhelyük közelébe sem, mert elakadhatnak bennük, fellökhetik őket, vagy szét is téphetik a díszeket.  A töklámpás ráadásul nem csak a kutya gyomrának árt, de a benne lévő mécses miatt még gyúlékony is, így nagyon körültekintően kell elhelyeznünk, nehogy tűz üssön ki a mulatság közben.

  1. Ha szökik az eb

Halloweenkor nagy az esélye, hogy kedvencünk megijed és szökésnek ered, ezért nagyon fontos, hogy a nyakörvén megtalálható legyen a kutyus neve és a gazdi elérhetősége is. Ha eddig még nem tettük, most mindenképp vigyük el a kutyát állatorvoshoz is, és kérjük a chip beültetését, hiszen, ha leesik a biléta vagy elszakad a nyakörv, akkor a chip még mindig segít az azonosításban.

A Halloween és más ünnepek alatti nagy sürgés-forgásban könnyebben meg kedvencünkről, ezért próbáljuk meg észben tartani, hogy velük is kell foglalkozni, nem csak a vendégekkel. Ha elzártan tartjuk őket ilyenkor, akkor az étel és a víz mellett érdemes lekötni a figyelmüket egy-két új játékkal, de az új dolgok mellett az eddigi kedvelt tárgyaikat (játékok, fekhely, stb.) is vigyük át neki.

Forrás: petfinder.com