Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

5 hazai kirándulóhely, ahová érdemes tavasszal ellátogatni kedvencünkkel

2018. április 18.

5 hazai kirándulóhely, ahová érdemes tavasszal ellátogatni kedvencünkkel

Hosszas téli bezárkózás után, lassan érkezik a tavasz és a jó idő. Újra kedvünk támad kimozdulni, kirándulni, elmenni ide-oda, de miért ne tennénk ezt négylábú kedvencünk kíséretében? Egy kutyával a kirándulás még mozgalmasabb élményt jelent önmagában is, főleg ha kiszabadulunk a szokásos háztömb körüli séták körforgásából. Az már csak plusz ráadás, hogy szőrös barátunkat egy kiadós túrából hazaérve biztosan nem kell hosszasan altatnunk majd.

  1. Hajógyári-sziget

Budapest III. kerületében található a jól ismert Hajógyári-sziget, amely az utóbbi néhány évben szinte teljesen átalakult, ugyanakkor funkciójában nem változott túl sokat. Rengeteg rendezvény helyszíneként szolgál ez a vízzel körbevett, zöld övezet, látszólag elzárva a város szürkeségétől. Kutyatartóként szuper programok lehetnek a különböző kutyás találkozók, például a frizbi bajnokság, sőt, még néhány kutyaiskolának is helyet ad a sziget. És ha ez még mindig nem lenne elég meggyőző kiránduló célpont, a sziget északi részein kedvencünknek fürdési, strandolási lehetőség is adott.

  1. Kaposvár, Desedai-parkerdő és arborétum

A Dél-Dunántúli részen remek kirándulási lehetőséget kínál a Kaposvár határában található Desedai-parkerdő, arborétum és tó. A Deseda-tó Magyarország leghosszabb mesterséges tava. A strandnak kijelölt partszakaszon kutya csak pórázon vihető és a fürdés is tiltott számukra, viszont ez csak a tó egy adott részére vonatkozik. A part és a tó minden más része kutyabarát. Ha pedig mindenki kipancsolta magát, az arborétumban is szívesen látják kedvenceinket egy kis levezető sétára.

  1. Börzsöny-Verőce

Az Észak Magyarországi térség is tartogat számunkra állatbarát kirándulási lehetőségeket. Érdemes megemlíteni például Kismarost és környékét. Itt ugyanis nem nehéz olyan helyet találnunk, ahol kedvenceink úsztatása is megengedett. De hogy a gazdiknak is élménydús legyen a kiruccanás, kenus utakra is elmehetünk, amik szintén kutyabarátok, így négylábú pajtásaink is velünk tarthatnak. A vizes móka után, ha még marad energiánk, Börzsönyben vár minket a kisvasút, ahol kutyánk velünk utazásának feltétele csupán egy teljes árú jegy megvásárlása. A kisvasút egészen Királyrétig visz minket, ahol turista útvonalakon folytathatjuk a kirándulást.

  1. Medve-fennsík, Kazár

Salgótarjántól mindössze néhány kilométerre található egy kis község, Kazár. Az aprócska település a Medve-fennsík és a Mátra közti dombvidéken helyezkedik el, így nem is első sorban a falu, mint inkább a közvetlen környezete rejteget látnivalókat a túrázni vágyó gazdik és négylábú társaik számára. Többek között egy olyan geológiai látványosságra bukkanhatunk, amelyből összesen hat található a világon. Megtekinthetünk egy majd 20 millió évvel ezelőtt, vulkáni aktivitás során kialakult riolittufa képződményt, ami egyben a Mátrával egyidős. Sokan a holdhoz hasonlítják a látványt. Kutyás kirándulásokhoz tökéletes célpont lehet.

  1. Ilona-völgyi vízesés

Az Ilona-völgy a Mátrában található, legegyszerűbben Parádfürdőről megközelíthető. Itt vár minket egy rövidebb, 2 kilométeres, könnyű terepű túraútvonal, mely végig a patak mentén halad, amit kutyáink kifejezetten élvezhetnek. Út közben füves, rétes részekkel és pihenő-piknikező helyekkel is találkozhatunk. Egyedülállóvá teszi a sétánkat az útvonal egy része mentén húzódó gesztenyefasor is. A vízesés úgy 8 méter magas és hazánk legnagyobb szintkülönbségű természetes vízesése. Érdemes ide közvetlenül hóolvadás vagy nagyobb esőzés után ellátogatni, mert ezekben az időszakokban a leglátványosabb a zuhatag. Persze az év bármely szakaszában megéri ellátogatnunk. Mi élvezzük a látványt, kedvenceink pedig az oda vezető útvonal nyújtotta élményeket.

 

Forrás: kutyabarat.hu, welovebudapest.com, utazzkutyaddal.hu