EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

5 kistestű kutyafajta benti tartáshoz

2015. május 05.

5 kistestű kutyafajta benti tartáshoz

Bár minden kutya számára egy szerető gazdi a legfontosabb „szükséglet”, a fajta kiválasztása előtt érdemes végiggondolni, hogy milyen körülmények között tartjuk majd a négylábút. Óriási telken szaladgálhat, vagy egy kisebb lakásban él majd velünk? Ha a válasz az utóbbi, akkor cikkünk Önnek szól: megmutatjuk, melyek a legideálisabb fajták benti tartás esetére.

  1. Boston terrier

A francia bulldoghoz hasonlatos, ám szikárabb és valamelyest magasabb boston terrier tökéletes társ. Intelligens, ragaszkodó és könnyen barátkozó típusok, jellemükkel és megjelenésükkel vidám pillanatokat csempésznek környezetük mindennapjaiba. Méretük és rövid szőrzetük miatt kiváló lakáskutyák.

  1. Mopsz

Ezek a komikus megjelenésű állatok igazi mókamesterek, akik garantáltan minden családtag szívét meghódítják. Szőrzetük rövid és fényes, nem igényel annyi ápolást, mint hosszúszőrű társaiké. Kellemes, vidám természetükből adódóan gyerekek mellé is ideálisak, ám számolnunk kell azzal, hogy az első években hiperaktívak lehetnek, így fiatal korukban különösen nagy figyelmet kell fordítani következetes nevelésükre.

  1. Pomerániai Törpespicc

Hosszú, tömött bundájukkal és gombszemükkel a törpespiccek vonzzák a tekintetet, bárhol is sétálunk velük. Ugyan aprók, de bundájukat jellegéből adódóan gyakran kell fésülni, és ha szükséges, tisztítani. Vattás aljszőrzetüket érdemes speciális kefével gondozni. Mivel nagyon erősen vedlenek, így nem ajánlottak olyan háztartásba, ahol csecsemők is élnek.

  1. Tacskó

A tacskóknak három méret- és szőrváltozata ismert, de a legnagyobb, standard méretű tacskó sem több 10 kilónál. Kis termetük és rövid lábacskáik eleve alkalmatlanná teszik őket a folyamatos kinti tartásra, ráadásul szeretik is a kényelmet – ne csodálkozzunk, ha tacskónk nagyon rövid idő alatt megtalálja az utat a kanapéra, vagy az ágy puha párnái közé. Makacs természetű, erős jellemű, önálló kutyák, ezért tartásukat következetes gazdiknak ajánljuk.

  1. Máltai selyemkutya

Ősi ebek, a szakértők lehetségesnek tartják, hogy a legidősebb európai törpefajta képviselői. Éberek és barátságosak, kisgyermekek mellé is megfelelő társak. Kifejezetten benti tartásra ajánlott kutyák, ugyanakkor félhosszú, selymes, fehér szőrük napi szintű gondozást igényel.

Bármelyik fajtára esik is végül a választás, ne feledjük: a legtöbb eb minimum 10 évig, de akár még több ideg is elélhet. A kistestű kutyák átlagosan tovább élnek, mint a nagytestű, óriástestű társaik. Fontoljuk meg jól a döntést, és vegyük figyelembe az állat szükségleteit, várható temperamentumát. Oltásokra, megfelelő tápra, kullancs-és bolhairtóra egészen biztosan szükség lesz, de ne feledkezzünk meg a napi minimum háromszori sétáról és a szőrzet megfelelő ápolásról sem. Mielőtt kutyát választunk, mindig tájékozódjunk a fajta temperamentumáról, sokakat megtéveszt a kis méret, azt gondolják, hogy ha ez az egy feltétel teljesül, akkor a fajta máris lakásba való. Nagyon fontos tudni, hogy vannak hatalmas mozgásigényű apróságok, akiket ember legyen a talpán, aki ki tud fárasztani. Ilyen kutya például Jack Russel terrier, amelynek tartása persze megoldható lakásban, de csak akkor, ha tényleg aktív életet élünk. Utoljára, de nem utolsó sorban gondoljunk a menhelyen lévő sok kedves keverékre is, ha nem ragaszkodunk egy bizonyos fajtához, bennük is nagyszerű társra találhatunk.

Források: pets.amerikanki.com / purina.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem