Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

5 tipp a téli madáretetéshez

2017. december 22.

5 tipp a téli madáretetéshez

A téli hideg közeledtével és a rövidebb nappalok miatt a vadon élő állatok nehezebben jutnak táplálékhoz, ezért a települések környékén keresnek ennivalót. Összegyűjtöttünk 5 tippet, hogy szárnyas barátaink a leghidegebb estéket is könnyen átvészeljék.

  1. Ahhoz, hogy a madarak melegen tartsák magukat a téli időszakban, sok energiára van szükségük. Különösen táplálóak az olajos magvak, mint pl. a napraforgómag, a földimogyoró, vagy a dió. Megfelelő eleségnek számít a vaj, zsír, faggyú, cinkegolyók, főtt rizs, párolt zöldségek különféle friss gyümölcsök, mint például az alma, körte.

PREMIERE faggyú stick- fehérje 1,5kg

PREMIEREIERE földimogyoró 3kg

MultiFit faggyúgolyó 20db/1700g

 

  1. A romlandó táplálékból mindig csak annyit tegyünk ki, hogy a nap végén már ne legyen maradék. Az etetőt érdemes napi szinten megtisztítani, így tollas barátainkat megóvjuk a fertőzésektől. A megmaradt gyümölcsök közül érdemes kidobni az átázott, illetve megfagyott darabokat, így pl. nem fognak gombás fertőzést elkapni tollas látogatóink. Ahhoz, hogy kevesebbszer kelljen cserélni a kihelyezett táplálékot, érdemes egy jól védett, nagyobb etetőt választani, ami védett a beázástól és a ragadozóktól is.
  2. A madáretetőket helyezzük a madarak számára könnyen elérhető, de védett helyre. Fontos, hogy házi kedvenceink ne érjék el. Egy ideiglenes hálót, vagy kerítést is tehetünk az etető köré. A madáretető körül érdemes eltakarítani a havat, hogy a lehullott magvakhoz könnyebben hozzáférjenek a madarak.
  3. Ahhoz, hogy szárnyas barátaink a legnagyobb hidegben szomjukat oltsák, érdemes egy biztonságos, melegített itatót elhelyezni kertünkben, amiben pihenni, tisztálkodni is tudnak. Vigyázzunk arra, hogy mindent tisztán tartsunk! Fontos, hogy átutazóban lévő társaink ne kapjanak el semmilyen betegséget!
  4. A kihelyezendő táplálékot tartsuk hűvös, száraz helyen, ami rágcsálóktól és kártevőktől mentes. Erre megfelelő egy zárható, műanyag tároló, ami akár kesztyűvel is könnyen felnyitható.

A madarakról való téli gondoskodás nagyszerű hobbi lehet, amelynek jutalmaként gyönyörködhetünk az etető körül megforduló madarak vidám látványában.

 

Forrás: pets.webmd.com