Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

5+1 hasznos tipp őszi kiscicák felneveléséhez

2015. október 03.

5+1 hasznos tipp őszi kiscicák felneveléséhez

Az ősszel születő, szabadban tartott kiscicáknak sokkal nehezebb dolguk van, mint a tavasszal világra jött társaiknak. Míg tavasszal kellemes idő, lágy szellő, folyamatosan melegedő levegő fogadja az új jövevényeket, addig ősszel borongós idő, erős szél és lehűlés várható, mely tényezők nem kedveznek az újszülött kisállatoknak. Bár az anyamacska mindent megtesz azért, hogy kiscicái biztonságban legyenek és egytől egyig egészségesen felnőjenek, mi is segíthetjük az anyukát kölykei felnevelésében.

  1. Száraz táp és konzerv

A kicsik egészséges fejlődéséhez nagyban hozzájárul, ha a vemhes cica speciálisan az igényeihez kifejlesztett száraz tápot és konzervet kap. Ezek az eledelek optimális összetételűek ahhoz, mind az anya, mind pedig méhben fejlődő apróságok mindent megkapjanak, amire szükségük van. Egy jó kondícióban lévő anyamacskának nagyobb esélye van arra, hogy egészséges és életerős minitigriseket hozzon világra. Ugyanilyen fontos, hogy a szoptatás ideje alatt is megfelelően tápláljuk az anyát, hiszen a szoptatás az egyik olyan állapot, amikor az állatnak nagyon nagy az energiaigénye, főleg akkor, ha még az idő is hideg. A szoptató nőstényeknek való táp általában megegyezik azzal, amit a vemhesség idején javasolnak, sőt sok esetben ugyanez a táp alkalmas a kölykök számára az elválasztás utáni első eledelnek.

http://www.fressnapf.hu/select-gold-babycat-3kg/

http://www.fressnapf.hu/select-gold-babycat-csirke-200g/

  1. Óvjuk a széltől isA kiscicák érkezése előtt gondoskodjunk arról, hogy a kiscicák szélvédett és meleg helyen születhessenek meg. Erre az anyacica is figyelni fog, de választását segíthetjük azzal, hogy elhelyezünk számukra egy fedett dobozt, meleg ruhákkal az alján. Az anyacica szinte végig kölykeivel marad majd, hogy melegítse őket, de neki is vannak szükségletei, amikor kicsit magukra kell hagynia az apróságokat. A legjobb, ha lakásunk egy nyugodt pontján tudunk helyet biztosítani számukra, de amennyiben nem szobacicáról van szó, egy kinti rakodó helyiség, szertár is megteszi, ahol elhelyezhetjük a melegen kibélelt dobozt
  2. Legyünk válogatósakBár a kiscicák az első hetekben csak anyatejjel táplálkoznak, később el kell kezdenünk macskaeledellel is etetni őket. Ilyenkor kifejezetten kölyök cicáknak készült eleséget válasszunk, amelyek optimális összetételűek a fejlődésben lévő állatok számára. Ezek a száraz- és nedves eledelek általában „junior” vagy “kitten” felirattal vannak ellátva.

http://www.fressnapf.hu/real-nature-cica-kitten-szaraz-csirkehal-300g/

A még fiatal és felnőtt cicák számára egyaránt fontos, hogy mindig legyen előttük friss ivóvíz is.

  1. Jó az oltás, még ha fáj isAz őszi kiscicák esetében kiemelten fontos, hogy a megfelelő időben megkapják a szükséges védőoltásokat, és parazitaellenes kezeléseket. Az oltás előtt az orvos minden esetben megvizsgálja az apróságokat, és ha ezt szükségesnek ítéli, javasolhat számukra az immunrendszer működését támogató szereket.
  2. Nem álom az alomtálcaAhogy a minitigrisek növekednek, egyre több dologban utánozzák majd az anyjukat. Így hát pár hetesen már ők is odakint szeretnék elvégezni a dolgukat, ahogy a cicamama. Egy pár hetes cica még nincs felkészülve a hidegre és azzal járó esőre vagy hóra, ami kint fogadhatja, így a legjobb, ha elhelyezünk nekik dobozuk közelében egy alomtálcát, amit biztonságosan használhatnak anélkül, hogy ki kellene merészkedniük.

http://www.fressnapf.hu/premiere-moments-alom-cicakolykoknek-12-l/

http://www.fressnapf.hu/anione-aristocat-alomtal-kitten-pink/

+1. Jó a doktor a háznál

Ha még nem volt dolgunk ősszel érkező jövevényekkel, és nem vagyunk biztosak abban, hogyan megfelelően gondoskodunk majd róluk, forduljunk bizalommal állatorvoshoz.

Forrás: yourcat.co.uk

 

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem