Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

5+1 karácsonyi kényeztető tipp kutyusoknak

2017. december 11.

5+1 karácsonyi kényeztető tipp kutyusoknak

A karácsonyi nyüzsgés kedvencünket is izgatottá, esetenként stresszessé teheti. Ahhoz, hogy számára is élvezetesek legyenek az ünnepek, érdemes kiemelt figyelmet szentelnünk rá. Egy kis kényeztetés és törődés segít majd neki lazítani és boldogan eltölteni a várva várt napokat.

  1. Szánjunk napi plusz 10-15 percet bundás barátunkra

Ahhoz, hogy az eb nyugodtabb legyen, foglalkozzunk vele egy kicsivel többet a megszokottnál. Minden nap legyen legalább 10-15 perc, amit kizárólag csak a háziállatunkról való gondoskodásra fordítunk. A közösen eltöltött idő a négylábú és a gazdi számára is segít elűzni a stresszt. Kerüljenek elő a játékok és a jutalomfalatok is, és figyeljük meg, hogy szinte mosoly majd ránk kutyusunk.

  1. Tervezzünk előre

A vendégek érkezését nem biztos, hogy megfelelően képes tolerálni bundás barátunk. Ha tudjuk, hogy ilyenkor különösen idegessé szokott válni, akkor érdemes szakember segítségét kérni. Ha kutyusunk nagyon érzékeny a megszokottól eltérő dolgokra, akkor adhatunk neki az ünnepi nyüzsgés idején nyugtató hatású készítményeket. Természetesen nem erős nyugtatókat (az ilyesmire csak szélsőséges esetekben lehet szükség), hanem csak természetes összetevőkből álló termékeket. Továbbá nagyon fontos, hogy ilyenkor elkülönített helyiségben tartózkodhasson az eb, ha ezt igényli, és időnként menjünk be hozzá egy kicsit játszani, és ellenőrizni, hogy minden rendben van-e. Alapszabály, hogy ha gyerekeket hívunk vendégségbe, akkor valakinek mindig figyelnie kell a kutyára mindkét fél érdekében, még akkor is, ha kedvencünk gyerekbarát. Akkor is fontos ez, ha nekünk is vannak gyerekeink, mert az idegen gyerekek nem biztos, hogy úgy közelítenek felé, ahogy megszokta, vagy, ahogy helyes. Nagyon fontos az is, hogy még akkor is, ha az állat láthatóan élvezi a vendégeskedést, iktassunk be olyan időszakokat, amikor egy csendes helyiségbe tesszük őt, hogy pihenhessen egy kicsit.

  1. Tiszta bunda, jobb közérzet

Bár a fürdés, a fésülködés és a karomvágás nem biztos, hogy állatunk kedvenc időtöltései közé tartoznak, mégis érdemes beiktatnunk őket az ünnepek előtt. A tiszta fogak, a selymes szőrzet és a rendezett karmok mindenképp egy komfortosabb érzést nyújtanak a kutyusnak. Kényeztethetjük őt közben (és persze utána is) egy kis relaxáló masszázzsal, így biztosan kevésbé fog ránk haragudni, és hamarabb jó kedvre derül.

MORE FOR ápolókesztyű 2 az 1-ben

  1. Ínycsiklandozó finomságokat a tányérba

Az karácsonyi ebéd elkészítésekor jusson eszünkbe háziállatunk is, és találjunk ki neki is valami ízletes és egészséges harapnivalót. Válogassunk az olyan összetevők közül, mint a hús, a hal, vagy a sajt és csempésszünk közéjük néhány falat zöldséget is. Ne felejtsük el, hogy csokival és alkohollal kínálni a kutyát ilyenkor is szigorúan tilos!

  1. Ajándékot a kutyusnak

Bizony nem csak az emberek szeretnek ajándékot kapni. Lepjük meg négylábúnkat is valami különlegessel! Lehet az egy tasak jutalomfalat, egy új, izgalmas játékszer, vagy akár egy kényelmes és meleg fekhely is.

Real Nature Wilderness snack csirkemell filé 100g

http://www.fressnapf.hu/dogscreek-fekhely-everest-m-80x55cm/

Csomagoljuk be a kiválasztott eledelt vagy tárgyat, majd nézzük meg milyen lelkesedéssel és izgalommal tépi szét háziállatunk a csomagolópapírt. Ügyeljünk közben arra, hogy a felhasznált ragasztószalagból és a papírból biztosan ne nyeljen le az eb.

+1 Vegyük észre a furcsa viselkedést

Nagyon sok kutya betegszik meg az ünnepek alatt és után. Ha kutyusunk szokatlanul kezd el viselkedni, akkor minél hamarabb vigyük állatorvoshoz. Ezzel segíthetünk csökkenteni a kellemetlen percek számát. A gyors kezeléssel megelőzhetjük a nagyobb baj és a magasabb orvosi költségek kialakulását.

 

Forrás: ccanimalclinic.com