EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

5+1 nyári játékötlet nyuszisoknak

2016. július 29.

5+1 nyári játékötlet nyuszisoknak

Igaz, hogy a forró nyári napokat nehezen viselik a tapsifülesek, de amikor kicsit enyhébb az idő, érdemes őket egy kis játékra csábítani. Ha azt szeretnénk, hogy nyuszink igazán barátságos és ragaszkodó legyen, akkor próbáljunk vele a lehető legtöbbet foglalkozni.

A törpenyuszinak sok szeretetre és törődésre van szüksége ahhoz, hogy személyisége kibontakozhasson. Sok-sok közös óra után kiderül majd, hogy milyen tevékenységek van kedvére a leginkább. Így van ez a játékokkal is: érdemes többfélét kipróbálnunk. Valószínűleg nem mindegyik kelti majd fel a nyuszi érdeklődését, de semmi baj, akkor kezdjünk bele egy másikba.

  1. Bowling

Biztosan minden nyúltulajdonossal előfordult már az, hogy a nyuszi feldöntötte az ásványvizes üveget, majd miután felállítottuk, megtette újra. A huncutabb tapsifülesek egyik kedvenc játéka a bowling. Vásároljunk néhány színes, műanyag kuglit, helyezzük le mindet a földre, és várjuk meg, amíg a nyuszi feldönti őket. Ha megtette, állítsuk fel a kuglikat újra. A nyulak sokszor élvezik, ha rosszalkodhatnak, és tetszik nekik a kopogó hang, amit a kugli padlóra érkezése okoz, így hosszabb ideig is képesek ezzel elszórakozni.

  1. Ellopható falatok

Egyes nyuszik szeretik ellopni a gazdi kezéből a fontos iratokat vagy épp a tízórainak szánt almát, és elrohanni velük – miközben remekül szórakoznak. Amikor nem számítunk rá, olyankor persze a játék részünkről nem önkéntes, de fel is készülhetünk egy ilyen mókára azzal, hogy olyan papírlapot tüntetünk fel érdekesnek, ami valójában nem az, és a nyuszinak szánt finom falatokat tartogatjuk a kezünkben arra várva, hogy megszerezze tőlünk.

  1. Dobd el!

A madaraknak szánt játékszerek tökéletesen megfelelőek a dobálásra Bizony: vannak olyan nyuszik, akik szívesen ragadnak meg fogaikkal kisebb tárgyakat, majd egy fejmozdulattal arrébb hajítják azokat. Pénztárcakímélő megoldásként a célnak teljesen megfelelhet egy wcpapír-guriga is. Ilyen gurigákba egyébként érdemes szénát is helyeznünk, azzal szintén le tudja foglalni magát a kisállat egy időre.

  1. Kartondoboz-vár

Amikor épp nem vagyunk otthon vagy esetleg nincs időnk háziállatunkkal foglalkozni, akkor is tennünk kell azért, hogy ne unatkozzon. A tapsifülesek imádják a kartontobozból készült várakat, így mindenképp érdemes készítenünk egyet. Nagyon egyszerű. Egy nagyobbacska dobozon vágjunk 1-2 lyukat, amin befér a nyuszi és tegyük lefordítva a földre. Biztosan hamar felfedezi majd a nyúl, és belebújik, illetve valószínűleg még több lyukkal látja majd el. Mivel a nyuszik sokat rágcsálnak, a kartondoboz egy nagyon jó eszköz ahhoz, hogy büntetlenül hódoljanak természetes szenvedélyüknek és ne a bútorokon koptassák fogaikat.

  1. Kartonalagút

Hasonló módon készíthetünk kartonalagutat is. Tovább fokozhatjuk a játékélményt azzal, ha papírdarabkákat is szórunk a dobozokba, így nem csak bujkálhatnak a nyulak, hanem akár kaparhatnak, áshatnak is egy kicsit.

+1 Fogkoptatásra fel!

Fogkoptatás szempontjából a fajátékok is kiváló választásnak bizonyulnak, de próbálkozhatunk műanyag labdákkal csörgővel a belsejükben, fenyőtobozzal vagy akár zabpehely-dobozzal is. Érdemes tesztelgetni, hogy melyiket kedveli a legjobban kisállatunk.

Ami nagyon fontos, hogy olyan játékszereket válasszunk, amelyek nem károsak a nyuszi számára akkor sem, ha megcsócsálja azokat. Bizonyos fafajták, például a vörösfenyő, a barack és a cseresznye mérgezően hatnak a nyulak szervezetére, és a játékokon is lehet festék, ami lekophat.

Ezek persze ne riasszanak el minket, de legyünk figyelmesek és körültekintőek. A játékidő nyuszinak és gazdájának egyaránt fontos. Nem csak azért, mert megerősíti a kettejük közti köteléket, hanem azért is, mert segíti a tapsifüles mentális fejlődését és egyúttal kielégíti mozgásigényét is.

 

Forrás: myhouserabbit.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem