Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

5+1 őszi tipp az idősebb kutyák etetéséhez

2017. november 03.

5+1 őszi tipp az idősebb kutyák etetéséhez

Az idősebb kutyusok igényei eltérnek a fiatalabb társaikétól. Bár kutyusunk korát az év minden napján szem előtt kell tartanunk, ősszel különösen fontos, hogy megfelelően erősítsük az immunrendszerét. Az egészség megőrzésének fő kulcsa pedig a helyes, vitamindús táplálás.

Hogy mikortól számít kedvencünk öregnek, az több tényezőtől is függ. Általánosságban elmondható, hogy a nagytestű ebek hamarabb tekinthetőek időseknek, mint a kicsik. Az óriás fajtáknál (pl. német dog) ez a kor 5-6 évre tehető, a miniknél (pl. csivava) 10-11 a jellemző, a középtermetűeknél (pl. golden retriever) pedig a kettő között, 8-10 év körül kell változásra számítanunk.

A korosodó négylábúaknál nagyobb az esélye a különböző betegségek kialakulásának. Gyakran találkozni ízületi bántalmakkal, hallás- és látásromlással, fáradékonysággal, fogászati problémákkal, vese-, máj- és szívbetegséggel, stb. Ezek közül van, ami megelőzhető, vagy legalább jelentősen késleltethető gondoskodással és megfelelő étrend kialakításával. Ha félévente, évente akkor is elvisszük állatorvoshoz kedvencünket, amikor látszólag egészséges, akkor a szűrővizsgálatok során kiderülhetnek olyan rejtett betegségek, amelyek abban a stádiumban még nem okoznak tüneteket. Ha ilyen korai fázisban megkezdjük a gyógykezelést és szükség esetén a speciális diétát, akkor sok esetben jelentősen meghosszabbítható a tünetmentes időszak és az állat élettartama is. A hosszú és boldog kutyaéletért néhány tippet érdemes megfogadni.

  1. Válasszunk senior felirattal ellátott eledeleket

Mivel az idősebb kutyáknak más összetevőjű élelemre van szükségük, mint a fiatalabbaknak, ezért fontos, hogy olyan termékeket válasszunk, amelyek kifejezetten nekik készültek. Ezeket a száraz- vagy nedveseledeleket a csomagolás elején megjelenő „senior” felirattal látják el a gyártók, így nagyon könnyen beazonosíthatóak.

http://www.fressnapf.hu/premiere-finest-meat-senior-chicken-rice-150g/

  1. Prémium minőség, kevesebb betegség

Az öregedő kutyusok esetében is sokat jelent, ha nem az alacsony kategóriájú finomságok között, hanem a magas minőségűek között válogatunk. A prémium eledelek összetétele alkalmazkodik a korral járó változásokhoz és tartalmazzák azokat az elengedhetetlen ásványi anyagokat és vitaminokat, amelyekre a négylábúnk szervezetének szüksége van. A minőségi alapanyagok nagyon fontosak az egészség megőrzéséhez.

SELECT GOLD Complete Maxi senior kutyaeledel csirke pulykával 12kg

  1. Kerüljük a mesterséges összetevőket

Mindig olvassuk el a csomagolás hátulján, hogy milyen összetevőket tartalmaz az adott takarmány. Ne vásároljunk olyan eledeleket, amelyek különböző ízfokozók, színezékek vagy tartósítószerek hozzáadásával készültek. Ezek az anyagok káros hatással vannak az emberekre és az állatokra egyaránt.

  1. Kínáljuk kedvencüket természetes falatokkal

Az őszi finomságok, mint az alma, a vörös áfonya, a sütőtök vagy az édesburgonya olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, amelyek segítenek háziállatunk immunrendszerének megerősítésében. Naponta pár természetes falat hozzájárul az egészség megőrzéséhez.

  1. Ügyeljünk a mennyiségre

Az idős ebeknél nagy figyelmet kell fordítanunk a megfelelő kondíciófenntartására. A túlsúlyos kutyáknál nagyobb arányban fordulnak elő olyan egészségügyi problémák, mint például a cukorbetegség, a szív és érrendszeri problémák, egyes bőrbetegségek és a hasnyálmirigy gyulladás. A megfelelő, illetve szükség esetén a speciális étrend kialakításához bátran kérjük állatorvosunk segítségét.

+1 Víz, víz, víz

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy mindig legyen házikedvencünk előtt friss, hideg ivóvíz. Kinti négylábú esetén a hideg hónapokban pedig naponta többször is ellenőriznünk kell, hogy nincs-e befagyva a folyadék. A hó vagy a jég nyalogatása nem elégíti ki a kutyus vízigényét!

 

Forrás: petmd.com