Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

5+1 szőrápoló tipp a könnyű vedlésért

2016. szeptember 22.

5+1 szőrápoló tipp a könnyű vedlésért

Mert bár a kutyák imádnivalóak, a napi szintű porszívózás és a mindenhonnan felbukkanó szőrszálak egy idő után rémálommá tehetik a vedlés időszakát a gazdik számára. Összegyűjtöttük a legjobb tippeket arra, hogyan könnyítheti meg a szőrhullatós heteket.

Ősszel a vedlés nem olyan intenzív, mint a tavasszal, viszont akár 6-8 hétig is eltarthat. Ekkor hosszabb és sűrűbb bunda növekszik, amely pehelyszálban gazdag, és kevésbé vezeti a hőt, mint a nyári szőrzet.

Egy boldog kutya egészséges, és az egészséges négylábúaknak ismérve az erős és fényes szőrzet. A kutya bundája nagyon sokat elmond az eb állapotáról, mind a fizikairól, mind az érzelmi kondíciójáról. A szőrzet változásával lehetővé válik a gazdik számára, hogy nyomon követhessék kedvencük általános közérzetét és annak változásait. A legfontosabb, hogy megelőzzük a paraziták megjelenését, valamint megfelelő étrendet bizosítsunk kedvencünk számára, és a szőrzetet rendszeres időközönként átfésüljük.

fit+fun kétoldalas kefe 20 cm

Egészséges étrend = fényes bunda! A kiegyensúlyozott étrend sok fehérjét, zsírsavat és ásványi anyagot tartalmaz, ezek erősítik a bunda természetes szerkezetét. Nem légből kapott a mondás tehát, miszerint a szőr az egészség tükre. Ha a kutyus bőre száraznak tűnik, kezelésére próbáljuk ki a lazacolajat: vegyítsük el a kutyaeledellel, és már néhány hét alatt látványosan fényesebb lesz a szőr!

Kullancsok, bolhák, szőrtetvek: mindannyiuk számára tökéletes menedékhely kedvencünk bundája, kiváltképp, ha az gubancos, és nincs tisztán tartva. Ha felütik fejüket a kártevők, fontos, hogy a teljes testfelületet kezeljük, valamint a kutya fekvőhelyén is alaposan takarítsunk. A kezelést körülbelül két hét múlva ismételjük meg, mivel a parazitairtó szerek a lárvákra nem hatnak.

A filcesedett bunda számos bőrproblémát és betegségeket okozhat, ezek mind megelőzhetők, ha rendszeresen keféljük a kutyánk szőrét. Ez stimulálja a szőrhagymákat, levegőzik a bőr, és a vérkeringést is javítja. Az elhalt hámsejteket mindenképpen távolítsuk el egy puha kefével vagy szőrápoló kesztyűvel.

fit+fun szőrápoló kesztyű cicák és kutyák számára 24×18,5 cm

Ezt követően pedig tüntessük el a nyomokat: kitűnő megoldás lehet a ragadós szilikonhenger, amely maradék nélkül szedi fel a különálló állatszőröket. Végiggurítva a szennyezett felületeken könnyen megtisztíthatjuk a szőnyeget a kutya- és macskaszőrtől. Mottónk pedig legyen: tiszta kedvenc, rendes ház!

Forrás: pets.webmd.com, cesarsway.com