Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

5+1 tuti tipp cicafürdetéshez

2016. július 10.

5+1 tuti tipp cicafürdetéshez

A cicafürdetés nem is olyan egyszerű feladat, ezt a legtöbb gazdi pontosan tudja. Mivel a macskák tiszta állatok, rendszeresen nyalogatják bundájukat, így általában elkerülhető a fürdetés. Adódhatnak azonban olyan helyzetek, amikor muszáj kiadósabban megmosdatni kedvencünket, ezért érdemes már kölyök korban megbarátkoztatni őt a vízzel és a samponnal.

Egyes macskák kifejezetten kedvelik a vizes élményeket, de előfordulhat, hogy a mi kedvencünk foggal-körömmel küzd a fürdetés ellen. Hogy a lehető legzökkenőmentesebben teljen a fürdési idő, érdemes néhány tanácsot megfogadnunk.

  1. Legyen minden kéznél

Ha gyorsan szeretnénk túlesni a folyamaton, akkor célszerű mindent előkészíteni, hogy mire a cica a vízbe kerül, addigra minden kéznél legyen, amire közben szükségünk lehet.

A lista:
– cicasampon (kutyasampon vagy emberi sampon nem ajánlott)
– törölköző
– lavór / kád, benne langyos vízzel
– fésű
– védőkesztyű (ha van rá esély, hogy sérülést okoz a minitigris)
– törölköző vagy gumiszőnyeg (hogy ne csússzon meg a cica)
– hajszárító (télen és csak alacsony fokon használjuk)

fit+fun kétoldalas kefe 20 cm

  1. Karomvágás

Ahhoz, hogy ne okozzon komolyabb sérüléseket a cica, érdemes levágnunk a nagy esemény előtt a karmait. Ehhez szintén ajánlott minél fiatalabban hozzászoktatni, mert az idősödő macskáknál már ez is problémás feladat lehet. Hasznos lehet, ha első alkalommal tapasztalt szakemberre bízzuk ezt a feladatot, aki meg tudja mutatni, hogyan vágjuk le cicánk karmait úgy, hogy ne okozzunk neki sérülést.

  1. A nyugalom szigete

Ne izguljunk a fürdetés miatt. Ha feszültek és idegesek vagyunk, azt a szobatigris megérzi, negatívan befolyásolja az ő hangulatát is, és szorongani kezd. Beszéljünk bársonytalpúnkhoz nyugodt, de határozott hangon a mosdatás ideje alatt.

  1. Kellemes száradás

Miután kiemeltük kedvencünket a kádból, óvatosan, de alaposan itassuk le a vizet bundájából egy száraz, puha törölköző segítségével. A hajszárító további stresszt okozhat, ezért azt inkább csak télen használjuk. Nagy melegben  félszárazon is hagyhatjuk a cicát, hogy magától megszáradjon, de ha látjuk, hogy inkább hűvös, árnyékos helyre bújik és nehezen szárad, esetleg fázik, akkor szárítsuk meg teljesen.

  1. Jutalom a „hőstettért”

Megfürdetni egy olyan minitigrist, amelyik utálja a vizet, egyik félnek sem kis kihívás. A siker után, igazán megérdemli a tappancsos harcos, hogy megdicsérgessük és megjutalmazzuk pár finom falattal és egy kis közös játékkal.

MultiFit paszta 100g sajt

+1 Játék a fürdőszobában

Annak érdekében, hogy kedvencünket ne csak negatív érzések kössék a fürdőszobához, vigyük be játékszereit, és kezdjünk el vele játszani. A műanyag, vízálló darabokkal akár a kádban is folytathatjuk a játékot, ezzel mókássá és pozitívvá téve a fürdetés idejét.

 

Forrás: petmd.com, thedailycat.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem