Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

6 éves cicám egyszer csak meggondolta magát és azóta nem megy rá az alomra. Mit tegyek, hogy ne az egész lakást használja vécének? Köszönöm!

2011.02.11

Állatorvos
Fontos lenne tudni, hogy az állat problémája betegségből fakad, vagy viselkedési problémával állunk szemben. Célszerű lenne vért venni a cicától, így ellenőrizni a szervfunkcióit, vércukorszintjét, illetve egy vizeletvizsgálat is indokolt. Meg kellene figyelni, hogy megnövekedett-e a vízfogyasztása, illetve azt, hogy változott-e a vizelet mennyisége. Ha a vizsgálatok eredményei nem mutatnak elváltozást, akkor a problémát általában stressz okozza. A stressz forrása lehet költözés, zaj, új állat, a gazdi hosszabb távolléte, vagy bármi, ami megzavarja a cica megszokott életvitelét. Különös figyelmet kell fordítani arra, hogy az alom mindig tiszta legyen. Meg lehet próbálni több alomtálca kihelyezését. Stressz csökkentésére számos készítmény van már fogalomban macskák számára. Létezik feromon tartalmú párologtató, illetve szájon át adható készítmények is.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem