Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

6 éves keverék kutyámon a nyáron allergiás tünetek jelentkeztek.Elhagytuk azonnal a csirkehúst és chicopee bárány rizzsel konzervre tértünk át, illetve más szárnyas húsra Tünetmentes volt. A múlt héten marhahúsos konzervet adtunk neki (2 doboz) és hétfőn csalánkiütéses lett.Reggelre elmúlt,főtt sertésmájat kapott enni.Kedden nem jött ki rajta kiütés, szerdán igen, csütörtökön nem, és ma este ismét totálba kijött rajta a kiütés,megette a májat és rá 5 percre, csak most a fején, a szájszéle duplája lett mindkét oldalt és a melső lábai tele lettek göbbel.Kapott injekciót. Lassan múlik a duzzanat. A doki szerint lehet, hogy fehérje allergia, fehérjementes diéta kell. Kérdésem, hogy létezik-e fehérjementes száraztáp, amit adhatunk neki.

2012.12.24

Állatorvos
Ha volt olyan táplálék amitől tünetmentes volt az állat, akkor miért nem próbálják azt adni neki? Fehérje nélkül hosszú távon nem élhet egy kutya. Az állatorvos valószínűleg arra gondolt, hogy léteznek olyan speciális tápok, amelyekben a fehérjéket olyan kis részekre bontják szét, hogy abban a formában nem okoznak már allergiás reakciót, ilyen táp például a Hill's z/d. Ez egy állatorvosi gyógytáp,amelyet állatorvosoknál vagy állatpatikákban lehet beszerezni és sajnos meglehetősen drága. Nem csak táplálék okozhat allergiát. Gondolják végig, hogy történt-e valami változás az állat környezetében (új tál, pokróc stb), ha igen, akkor azt az új dolgot vegyék el a kutyától. Vannak kutyák amelyek érzékenyek a hidegre, hóra és az okoz hasonló tüneteket. Próbáljanak néhány napig alaposan szétfőzött krumplit és alaposan megfőtt disznóhúst adni a kutyának (ezek viszonylag ritkán okoznak allergiát). Ezután ehhez egyesével adhatnak hozzá más összetevőket. Ha az új összetevő néhány nap alatt nem okoz tüneteket, akkor arra nem érzékeny az állat, tehát nyugodtan eheti. Pl: -1 hétig krumpli, disznóhús -1 hétig krumpli, disznóhús, főtt répa -1hétig krumpli, disznóhús, főtt répa, reszelt alma stb.
Vissza a kérdésekhez