Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

6 hetes kölyök cicáim voltak 5 db ebből már sajnos 4db elpusztult. Hívtam hozzájuk állatorvost, ő azt mondta, hogy macskainfluenzájuk van. Amit furcsállottam, mert sem az orruk nem folyik és lázuk sem nagyon van. Viszont az anyjuknak is elapadt időközben a teje, csak hogy tetézze a bajt. A utolsó megmaradt kisállat semmiféle táplálékot nem hajlandó magához venni. (pározsi, májkrém, kitekat cicakonzerv) Ugyanaz a tünete az utolsó kiscicának is mint a többinek. Fekszik egész nap, zihál, néha sirdogál. Az orvos antibiotikumot adott neki és kedélyjavítót 2x 2db injekciót. Hogyan tudnám megmenteni a kisállatot? Tápszert sajnos nem tudok adni neki, mert az elérhető közelségben lévő kisállat kereskedés sajnos most zárva van és mozgásomban erősen korlátozott vagyok. Folyadékot próbálok neki adni amennyit csak tudok (tiszta vizet) fecskendővel a szájába, de azt sem akarja nagyon befogadni. Mit lehetne itt tenni?

2018.07.02

Állatorvos

Amit leír az sajnos nagyon valószínű, hogy vírusfertőzés (pl.: parvo). Egészen kicsi oltatlan kölykök esetében van olyan, hogy elpusztulnak az állatok, mielőtt a klasszikus tünetek kialakulnának. Sajnos a vírusfertőzéseknek csak tüneti kezelésük létezik: folyadékpótlás (infúzió), antibiotikum a másodlagos fertőzések kivédésére, ha szükséges hányáscsillapítás… Otthon annyit tehet, hogy ha a cica nem hány, akkor megpróbálja fecskendővel óvatosan etetni, itatni. Nagyon vigyázni kell, hogy a cica nehogy félrenyeljen. Itatáshoz adhat neki szőlőcukros vizet. Két-három óránként itassa a kölyköt. Etetéshez meg lehet próbálni turmixolt húslevest vagy húsleves levével higított kölyökkonzervet. Ha levágja a fecskendő azon részét, ahová a tűt kell illeszteni, akkor kap egy olyan eszközt, amivel a pépes ételt könnyen a cica szájába tudja nyomni, az itatós fecskendőt nem kell átalakítani.

Vissza a kérdésekhez