EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

7 éves yorki kan kutyám rengeteget vakarózik és bőrét is kicsit gyulladtnak látom, jóllehet a kutya kozmetikus tanácsára a korábbi főt csirkét nyullal helyettesitettem, Enni emellett még szárazat kap (Eukanuba), ezen és a rendszeres gyógysamponos fürdetésen túl még mit tehetnék a bőrirritáció megszüntetése érdekében?

2013.09.22

Állatorvos
Biztos diagnózist csak allergiateszt elvégzésével lehetne felállítani. A teszt eredménye alapján lehetőség van hiposzenzibiláló injekciókúra alkalmazására, ami sok esetben segít. Ha nem csinálnak allergiatesztet, akkor csak találgatni lehet, hogy mire érzékeny a kutya. Ebben az esetben tüneti kezelést lehet csak alkalmazni, ami gyulladáscsökkentő injekcióból, bőrtápláló készítmények (pl.: Dermoscent spot on, Grizzly Lazacolaj, Viacutan) alkalmazásából és gyógysamponos fürdetésből áll. Nagyon hasznos a diéta is, de ilyenkor fontos, hogy a táp ne tartalmazzon olyan összetevőket amelyekkel a kutya korábban táplálkozott.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem