Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

A 7 legjobb hűsítő falat cicáknak

2016. július 18.

A 7 legjobb hűsítő falat cicáknak

Amikor a hőmérő higanyszála túl magasra kúszik, az a cicáknak is kellemetlen. A forró nyári napokon kedvenceink könnyen hőgutát kaphatnak, esetleg kiszáradhatnak, ha nem figyelünk rájuk eléggé. Néhány ínycsiklandozó hűsítő falattal elviselhetőbbé tehetjük mindennapjaikat.

  1. Fagyasztott máj

Daraboljunk fel apró falatkákra csirke- vagy marhamájat (sertésmájat nyersen sose adjunk bársonytalpúnknak), és natúr joghurttal keverve adagoljuk jégkockatartóba, majd fagyasszuk le. Ha bársonytalpúnk nincs hozzászoktatva az állandó nyers ételekhez, akkor csak kevés májat tegyünk bele, ízesítőnek. Ne felejtsük, hogy a májat könnyen megszokja minitigrisünk és előfordulhat, hogy csak ezt lesz hajlandó megenni a későbbiekben. Mindezen túl a májjal nagyon kell vigyázni, hetente egyszer ajánlott etetni magas A-vitamin tartalma miatt, ezért nagy mennyiségű májat etetve csontdeformitás jelentkezhet.

  1. Joghurt jégkrém

A cicák emésztőrendszerére hasonlóan jótékonyan hat a joghurt, mint az emberekére, ezért érdemes azt is lefagyasztanunk egy jégkockatartó segítségével. Az idősebb macskáknak nem kedveznek annyira a tejtermékek, ezért az ő esetükben ajánlott felhígítani a joghurtot. A korosodó szobatigrisek finomságának fele legyen víz, fele pedig joghurt.

  1. Jeges gyümölcsök

A lefagyasztott gyümölcsök nem csak finomak, de egészségesek is, mert tele vannak vitaminnal és ásványi anyagokkal. Karikázzunk fel egy banánt, vagy daraboljunk fel néhány szem epret, és már mehet is a fagyasztóba. Ha szeretnénk, akár joghurtba is keverhetjük a gyümölcsöket, és együtt is lefagyaszthatjuk őket.

  1. Tonhalkockák

A tonhalnak biztosan nem tud ellenállni egyetlen minitigris sem. Turmixoljuk össze, és magában vagy pedig egy kis joghurttal összekeverve adagoljuk a jégkockatartónkba, tegyük be a mélyhűtőbe néhány órára, és már kész is.

  1. Tojásfagyi

Mossunk meg egy-két egész tojást, turmixoljuk össze, beleértve a tojáshéjat is, félig tegyük vele a jégkockatartó kis rekeszeit, hogy könnyebb legyen kiszedni, majd fagyasszuk le. Naponta egy falatnál többet ne adjunk kedvencünknek, hogy a megfelelő tápanyagok könnyebben felszívódhassanak.

  1. Sajtos finomság

Az apró sajtkockákat lefagyaszthatjuk önállóan is, de látványosabb és akár laktatóbb is, ha húslevessel vagy vízzel keverve kerül a jégkockatartóba. Ez utóbbiakat is lefagyaszthatjuk külön-külön is, háziállatunk ivóvizéhez adva felkelthetik az érdeklődését, melynek köszönhetően megnőhet a napi folyadékbevitel, ami a meleg napokon nagyon fontos. Tartsuk szem előtt, hogy a cicák többsége nem tudja feldolgozni a laktózt, ami hasmenést okozhat náluk, ezért mértékkel adjunk nekik tejtermékeket.

  1. Bébiétel

Finom és tápláló tud lenni a lefagyasztott bébiétel is. Olyat válasszunk, amely nem tartalmaz vöröshagyma port, és cicánk imádni fogja.

A jeges falatok inkább kiegészítőként szolgáljanak bársonytalpúnk főétkezései mellett és között, ne csak ezekből álljon a reggeli vagy a vacsora. Az ivóvíz rendszeres cseréjére és elérésére fektessünk nagyobb hangsúlyt, mint a hűvösebb hónapokban, és ha azt látjuk, hogy keveset iszik a cica, csábítsuk oda ínycsiklandozó jégkockákkal. Ha ez sem oldja meg a problémát, és kedvencünk láthatóan rosszul érzi magát, azonnal forduljunk állatorvoshoz.

Forrás: popsugar.com / thekitchn.com