EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

7,5 éves, német dog kutya illetve a kan kutyák egyáltalán szenvedhetnek inkontinenciában?

2011.11.09

Állatorvos
Kan kutyáknak is lehetnek vizeletvisszatartási nehézségei, amelynek hátterében más okok állnak, mint a szukáknál, ahol az esetek többségében az ivartalanítás utáni ösztrogénhiány felelős a tünetekért. A probléma hátterében lehetnek a gerinc azon területének betegségei, ahonnan a hólyag, illetve a záróizmok beidegzése származik. Érdemes egy hasi ultrahang során megvizsgálni a kutya prosztatáját, húgyhólyagját. Hasznos lenne egy röntgenfelvétel a gerinc lumbalis szakaszáról, illetve indokolt lenne egy vizeletvizsgálat is. Nyilván az állatorvos javasolhat más vizsgálatokat is. Ha sikerül kideríteni, hogy mi okozza a problémát, akkor annak megfelelően kell kiválasztani a megfelelő terápiát.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem