Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

8 dolog, amit mindenképp szerezzen be a cicájának

2014. május 17.

8 dolog, amit mindenképp szerezzen be a cicájának

Dorombol, ha hálás és hozzánk bújik, amikor szeretetre vágyunk. A cicák nagyon szeretnivaló jószágok, de ahhoz, hogy ők is jól érezzék magukat, néhány dologra mindenképp szükségük van.

1. Amire vadászhat

Akár kölyök, akár felnőtt cicánk van, biztos, hogy imád vadászni. Akár egy kis golyóra, madártollra, akár egy egér méretű plüss játékra, a lényeg, hogy legyen mit megszerezni. Ha Ön nem figyel egy pillanatra, akár egy dióval vagy tollal is eljátszik, de számos nagyon szórakoztató játék létezik, amelyeket kifejezetten cicáknak készítettek.

http://www.fressnapf.hu/cicajatek_pluss_eger_leo/

2. Amin melegedhet

Fűtési szezonban a macskák többségét lehetetlen lerobbantani a radiátorról. Feltéve, ha van a szerkezetnek legalább egy kis része, amire a cica odafér. Megkönnyíthetjük a dolgát és boldog pillanatokat szerezhetünk neki, ha felszerelünk egy kis polchoz hasonló építményt a radiátorra, amire teljes nagyságában ráfér és kedvére melegítheti a hátát.

3. Amit rágcsálhat

A szakemberek elsősorban szobában tartott cicák gazdáinak javasolják, hogy szerezzenek be valamilyen növényt, amit az állat rághat. A célra leginkább a kifejezetten macskáknak szánt fűfélék megfelelőek, amelyeket cserépbe ültetve nevelgethetünk és néhány héttel később kedvencünk elé tehetünk. A fű rágcsálása segíti az állat emésztését.

4. Ahová felmászhat

A szekrények teteje mindig rendelkezésre áll, de biztonságosabb, ha van külön erre a célra kifejlesztett mászó alkalmatosságunk, például egy 2-3 méter magas mászó- és kaparófa. Ide a cica nem csak akkor szeret majd felmászni, ha magaslati levegőre vágyik, hanem akkor is, ha ki szeretné nyújtóztatni az izmait. Ráadásul bútoraink is meghálálják, ha a macsek nem őket veszi célba, amikor karomélezésre készül.

5. Amivel le lehet vágni a karmokat

Nem túl hálás feladat és a cicák sem rajonganak érte, de a lakásban élő macskáknak időnként muszáj levágnunk a karmaikat. Akkor is, ha rendelkeznek kaparófával. A művelet nem nehéz és ha kiskorától hozzászoktatjuk az állatot, akkor túl nagy ellenállásba sem ütközünk, feltéve, ha beszerezzük az alkalmas eszközöket. Az üzletekben kaphatók praktikus ollók, amelyekkel egyetlen csippentéssel megszabadulhatunk a túl hosszú és veszélyes karmoktól.

http://www.fressnapf.hu/karomvago_kicsi_12_3cm/

6. Amit nézhet

Bármilyen furcsán hangzik, a macskák figyelmét is le lehet foglalni a képernyőn mozgó dolgokkal. Az embereknek szánt műsorok valószínűleg nem lesznek túl érdekesek nekik, de vásárolhatunk olyan lemezeket vagy mobil eszközökre készített alkalmazásokat, amiket speciálisan a cicák számára fejlesztettek ki. Ezeken általában egerek, madarak, apró állatok láthatók, amik beszélnek, táncolnak, szaladgálnak. Ne lepődjünk meg, ha a macska megtámadja a képernyőt és minden áron megpróbálja elkapni az ott mozgó figurákat. A tévékészülék és a cica védelme érdekében a videót csak akkor indítsuk el, amikor mi is a szobában tartózkodunk, nehogy összetört képernyő vagy áramütés legyen a vége.

7. Ahová elbújhat

Akár egy doboz, akár egy fedeles cica ház alkalmas lehet arra, hogy négylábú barátunk biztonságban érezze magát és elvonulhasson, ha úgy tartja kedve. Ez elsősorban akkor fontos, ha nemrég érkezett hozzánk és még kissé félénk, vagy ha több kisgyermek vagy állat is van a családban, akik felfokozott érdeklődése megijesztheti a macskát. De ha mindig van egy kis hely, ahová elbújhat, magabiztosabbá, bátrabbá válik, mert tudja, hogy ott senki sem bánthatja.

8. Amit kergethet

Éljenek a fénypöttyök! Egy apró lézer vagy zseblámpa fénye hatalmas extázisba hozza kedvenc bársonytalpúinkat. Kergetni, ráugrani, megfogni – ennél jobb játék nincs is! Főleg úgy, hogy közben a gazdi is ott van és együtt mókázunk. Kell ennél több?Források: aspica.org / pets.webmd.com / cats.about.com 

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem