Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

8 hónapos cicám nagyon gyorsan fal fel minden ételt, majd néha szinte azonnal kihányja. Állandóan éhes, semmit nem lehet előtte hagyni. Beteg volt, emiatt diétáznia kellett 2 hétig, azóta ilyen falánk. Mit tegyek? Köszönöm a válaszát!

2011.01.06

Állatorvos
Fontos lenne tudni, hogy mi volt a cica betegsége ami miatt diétáznia kellett annak eldöntése céljából, hogy ezek a tünetek összefüggésben állnak-e a korábbi állapotával. Sok esetben a hosszabb diéta után a betegség előtt megszokott ételre való hirtelen váltás okozhat ilyen tüneteket. Diéta után fokozatosan kell visszaszoktatni a cicát a korábban megszokott eledeléhez, olyan módon, hogy a diétás ételhez egyre növekvő arányban kell hozzákeverni a régi táplálékát. Segíthet, ha egyszerre kisebb mennyiségű eledellel kínáljuk meg a macskát naponta több alkalommal. Ha száraztápot eszik, akkor érdemes lehet néhány napig beáztatva, puhán, langyosan kínálni. Indokoltnak tartanám a macska állatorvosi vizsgálatát, mert ilyen tüneteket okozhat, ha a cica lenyelt valami apró tárgyat vagy zsinórt, aminek komoly következményei lehetnek.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem