Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

8 tipp cicafürdetéshez

2018. augusztus 03.

8 tipp cicafürdetéshez

Tény, hogy a minitigrisek általában nem kedvelik a vizes eseményeket, de a cicafürdetésnek nem feltétlen kell stresszel és karmolással járnia. Jó hír továbbá, hogy a macskák szinte mindig teljesen tisztán tartják a bundájukat, ezért csak ritkán, speciális helyzetekben van szükség a fürdetésre. Ha megfogadunk néhány tanácsot, az mindkét fél számára sokat könnyíthet a procedúrán.

  1. Fésüléssel indítsunk

Érdemes még a bunda benedvesítése előtt átfésülni cicánkat, hogy megszabadítsuk az elhalt szőrszálaktól és az esetleges szőrcsomóktól, mert eltávolításuk a vizes bundából sokkal nehezebb, és akár fájdalommal is járhat.

  1. Akkor kezdjünk, amikor nyugodt a macska

Könnyíthet a helyzeten, ha olyankor vágunk bele a fürdetésbe, amikor bársonytalpúnk relaxált vagy álmos. Ehhez hozzásegíthetünk egy kis játékkal, amivel levezetjük a cica felesleges energiát, aztán elegendő megvárnunk, míg újra megnyugszik és elpilled.

  1. Készüljünk fel

Győződjünk meg róla, hogy mindent előkészítettünk a fürdetéshez. A háziállat számára könnyebb, ha gyorsabban esik túl a mosdatáson, ehhez pedig az kell, hogy azonnal kéznél legyen a kellemes fürdővíz, a macskasampon, a száraz törölköző, és egy játékszer is. Érdemes lehet a kád aljára is törölközőt tennünk, hogy kevésbé legyen csúszós.

  1. Legyünk megfontoltak

Ha cicánk nem szereti a vizet, akkor előfordulhat, hogy külön stratégiát kell felállítanunk a fürdetéshez. Ha a macska stresszes, ne is próbáljuk meg beleállítani a vízbe, és soha ne engedjünk vizet az arcához vagy a füleihez. Óvatosan, csak nyaktól lefele vizezzük be az állatot. Segíthet, ha közben kedves, nyugodt hangon beszélünk hozzá.

  1. Megfelelő terméket használjunk

Csakis speciálisan cicáknak készült sampont használjunk, az emberi tisztálkodószerek és a kutyáknak készült samponok is veszélyesek lehetnek a bársonytalpúak számára. Irritálhatják, kiszáríthatják, a bőrt.

  1. Mosdassunk és öblítsünk

Amikor samponozzuk a háziállat testét, figyeljünk arra, mindig a növekedéssel megegyező irányba dörzsöljük a szőrt. A sampon is csak nyaktól lefelé kerüljön a minitigrisre, ne érje a száját, a szemeit és a füleit sem. Ha mégis meg kell mosnunk a cica arcát is, akkor legyünk nagyon gyengédek, és csak nedves ruhát használjunk hozzá szappan nélkül. Lassú, folyó vízzel alaposan öblítsük le a habot, ügyeljünk arra, hogy az összes sampont távolítsuk el. A bundában maradt sampon a bőr kiszáradásához vezethet, ami kellemetlen érzést okoz a cicának.

  1. Használjunk törölközőt

Ha egy nagy, puha törölközőbe bugyoláljuk a cica testét, akkor az könnyedén magába szívja a nedvességet a bundáról. Amennyiben szükséges, és kedvencünk nem riad meg tőle, használhatunk hajszárítót is, de kizárólag a legalacsonyabb fokozaton, ügyelve arra, nehogy megégessük cicánk érzékeny bőrét. Ha a fürdés végére cicánk még nem veszítette el teljesen a türelmét, akkor rövidíthetjük karmait, mert az átnedvesedett karmokat könnyebb levágni és kevésbé kellemetlen kedvencünk számára is. Ha a karomvágást nagyon nem kedveli a cica, akkor érdemes egy másik napon sort keríteni rá (pl.: fürdetés előtti napon).

MORE FOR olló karomvágó S

Jutalmazzuk meg hősünket

Fürdés után mindenképp jár a dicséret kedvencünknek, de a fürdetés közben is adhatunk egy-két finomságot. Játsszunk vele egy kicsit, és adjunk neki egy ízletes jutalomfalatot, hogy pozitív élmény is társuljon a mosdatáshoz, és legközelebb már kevésbé tartson tőle a cica.

MultiFit paszta tőkehal&kapor 75g

Bár minitigrisünk fürdetése igazi kihívást jelenthet, néha sajnos elengedhetetlen. Azonban vannak módszerek, amelyek megkönnyíthetik a folyamatot a macska és gazdája számára egyaránt. Legjobb, ha már kölyök korától fokozatosan hozzászoktatjuk a cicát a fürdéshez, mert így sokkal könnyebb dolgunk lesz a későbbiekben. A könnyebb, stresszmentes fürdetéshez érdemes fejben tartanunk a tippeket.

 

Forrás: worldsbestcatlitter.com