Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó Napot! Az eset múlt kedden(20-án) kezdődött,mikor a kutyust megetettem(nyakpöri,2 db nyakkal és tészta) házi kosztattal,de nem sokat kapott! 2 óra elteltével láttam,hogy küzd a hányinger ellen,majd még 2 órával később már hányt is,leginkább a kaját amit evett,de sav is volt benne! Ezzel párhuzamban a kutya nagyon-nagyon sok vizet ívott állandóan. Másnapra gondoltam elmúlik,mire hazaértem rengeteg lyukat ásott és majdnem mindbe bele is hányt,savas nyálas dolgot,jó tenyérnyiket… Aludni csak ülve tud,amint le akar feküdni fel is állt. Adtam neki tejet amit meg is ivott majd 30-40 perccel később ki is hányt…Felhivtam egy orvost,aki azt mondta,adjak Quamatelt és B6 vitamint ha nem javul másnap jön.. Jönni is kellett neki,mert láttam,hogy kutyus nem kakál és nem is tud pisilni sem… Kijött a doki kapott gyógyszereket meg parafint 2-2,5 dl…
Másnapra sem múlt el és munkából hazaérve láttam,hogy nagyon nem jó ez már és elvittem egy állatkórházba,ahol megultrahangozták és megkatéterezték(8 dl vizelet jött le,véres,bűzös,sötét szinű)! Az ultrahang kizárt bélcsavarodást és minden mást,viszont volt neki here uh is,ami már leírt több kisebb gócót az egyikbe. Azt mondták kezeljük tályogként (esetleg cysták),de a legrosszabb is lehet,daganat. Innentől kezdve antibiotikumot(cifloxint) szedi! Itt a kutya jobban lett végre egy kicsit,végre tudott aludni is,egészen másnap reggelig. Aztán újra rosszabbodott az állapota és amiket evett kihányta. Már nem iszik sok vizet,de eleget.. A vizelete azóta sem indult meg,1-2 kisebb kaki viszont már volt.. Napi rendszerességgel kell katétereznem,napi 4-5 dl jön le! Elmegy pisilni a kutya,de nem jön neki semmi. Látom rajta,hogy erőlködik és fáj neki,kapja a fájdalomcsillapítót is! Kedve az nem sok van semmihez. Étvágya nagyoon gyenge. Mai nap talán annyi a pozitivum,hogy már csepeg kifelé a pisi,de nagyon gyenge még mindig…!
Mi lehet ez? Mit tegyek vele??? Azt mondták az ivartalanítás segíthet,de ilyen állapotban nem lehet…!:S Nagyon fáj,hogy látom szenvedni,bármit megtennék érte! Kérem segítsenek! Teljesen tanácstalanok vagyunk már!

egy kis infó még: Januárban a bal hátsó lábát el kezdte húzni és sántitott. Elvittük kórhába azt mondták sarkomás,amibe nem nyugodtunk bele és másik orvoshoz is elvittük ,ahol kiderült,hogy nem az! egy régi törésből származó fibrózus. azóta is ugyan akkora a pukli a térdnél.

Egy 9 éves németjuhász kutya,akit Snoopynak hívnak!

Köszönjük!

2017.06.26

Állatorvos

A jelenlegi tünetekért a leírása alapján a prosztata gyulladása és megnagyobbodása felelős. Ha nincsen daganatos elváltozás, akkor az antibiotikum és fájdalomcsillapító mellett egyes esetekben segíthet az Ypozane tabletta, ami a jóindulatú prosztata megnagyobbodás kezelésének egyik gyógyszere. Reméljük, hogy nincsen daganatos betegsége a kutyának. Ha rendeződik az állapota, akkor valóban érdemes ivartalanítani a kutyát.

Vissza a kérdésekhez