Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

A cerenia injekció beadása mennyire fájdalmas kutyánál és macskánál? Önök ezt, vagy inkább a cerucalt használják, és mi a különbség? Azért kérdem, mert sokkal drágább a cerenia, és megéri-e, ha az olcsóbb kezelést választom, ha hányás van?
Köszönöm válaszát!

2015.10.07

Állatorvos

A Cerenia a fájdalmasabb, csípősebb injekciók közé tartozik, viszont naponta csak egyszer kell beadni, míg a Cerucalt 6-12 óránként. A Cerucalt és a Cereniát is használjuk, mindig az állatorvos feladata annak eldöntése, hogy melyik készítményt választja. A két készítmény hatóanyaga más. A Cerenia alkalmas a kemoterápiás hányinger kezelésére és az utazási betegség kezelésére is. Fontos mindig tisztázni a hányás okát és az alapján kell választani. Például ha az állat sokszor hány egy gyomorgyulladás miatt és biztosan nincsen bélelzáródás és idegentest, akkor sok esetben nagyon hasznos, ha egy 24 órán át ható hányáscsillapítót kap az egyéb kezelések mellett, így van esély arra, hogy az adott napon nem kell újra orvoshoz vinni (hiszen amíg hány, addig nem lehet szájon át kezelni). Sok esetben azonban a Cerucal hatástartama is elegendő, vagyis a vizsgáló állatorvos kompetenciája eldönteni, hogy melyiket javasolja. A két gyógyszer alkalmazási területe sok esetben átfedésben van, ezért ha elmondja orvosának, hogy olcsóbb megoldást szeretne, akkor biztosan elmondja majd, hogy a konkrét probléma esetében mi a véleménye erről. A hányásnak nagyon sokféle oka lehet, ezért nincsen egzakt válasz a kérdésére.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem