EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

A cica befedezése a nöstény egészségére nézve évente akár többször is káros lehet? Természetesen szülés van a végén. Mennyi az ideális, és hogyan lehet kivédeni a lehető legegészségesebben, ha a cicák lakásban élnek. Köszönöm koncsekeva@gmail.com

2013.03.03

Állatorvos
Szerintem egyáltalán nem ideális ha évente több alkalommal ellik egy macska. Úgy gondolom, hogy ivartalanítani kellene az állatot. A gyógyszeres fogamzásgátlásnak hosszú távon súlyos következményei is lehetnek (emlődaganat, gennyes méhgyulladás). A műtét egyszer rossz, de hamar gyógyulnak az állatok. Egyszeri nagyobb költség, de évek alatt a fogamzásgátló tabletták és injekciók is kerülnek annyiba. Állatvédelmi szempontból sem helyes szaporítani a cicákat...annyi kóbor állat van, nekik kellene gazdát találni.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem