Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

A cicám kb. két napja levert nagyon nehezen jár. szerintem nem tud székletet üríteni. és nagyon kedvetlen egésznap fekszik néha feláll sétál egy keveset és megint lefekszik vagy alszik vagy csak fekszik. Mi a teendő ilyenkor? Hogyan veszem észre ha mérgezésről van szó? a cicám kb. 1-2 éves nem kölyök sima házi cica. Meg lehet menteni nagyon sűrgős lenne a válaszuk. Előre is köszönöm szépen!

2015.07.02

Állatorvos

A teendő az, hogy sürgősen vigye orvoshoz az állatot. Ilyen esetben nem lehet segíteni az interneten keresztül. A mérgezések általában hirtelen rosszulléttel kezdődnek és sok esetben gyors lefolyásúak. Itt most nem az a fontos, hogy kitaláljuk, hogy mi lehet a baj, hanem az, hogy fizikailag gyorsan segítséget kapjon a cica. Én a távolból, vizsgálat nélkül nem tudom megmondani, hogy meg lehet-e menteni az állatot, de egy biztos, ha komoly baj van az idő ami a szakszerű ellátásig eltelik, kulcsfontosságú. Fiatal cicáról van szó, ezért bennem felmerül, hogy  lenyelt valami idegentestet (játék darabja, csigolya stb) és az elakadt a belében valahol, ami jelentős hasi fájdalommal és a széklet hiányával jár. Ennek a problémának műtéti megoldása van, ha ez nem történik meg, akkor az állat elpusztul, hacsak valami szerencse folytán nem halad mégis tovább az idegentest. Természetesen az általam leírt betegség csak egy lehetőség a sok közül, ami felmerülhet.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem