Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

A cicám kinti,benti. Ma délben nagy valószínűséggel lenyelt egy legalább 10 cm hosszú gumit. Olyan “gatyagumi” vastagságút. Azóta nem engedtem ki, figyelem,de nem látok semmit rajta. Most délután 5-kor normálisat kakilt. Mit csináljak? Esetleg előfordulhat hogy minden beavatkozás nélkül kijön majd belőle? Köszönöm a választ előre is. Siposné

2018.02.15

Állatorvos

Előfordulhat, hogy kijön. Ne engedje ki a cicát, amíg benne van a gumi. Az ilyen hosszúkás idegentestek (lineáris idegentestek) nagyon alattomosak. Az állatok nem mutatják a klasszikus tüneteket, amelyeket a gyomor és bélrendszeri idegentestek okoznak, de képesek arra, hogy felfűzzék a beleket. Ha csak annyit észlel, hogy a cica bágyadt, vagy néha hány, már akkor is forduljon orvoshoz az állattal. Olyan helyre kell őt vinni, ahol van röntgen és végeznek hasi műtéteket, ha arra lenne szükség.

http://www.hungarovet.com/?p=1452

http://www.hungarovet.com/?p=1454

Vissza a kérdésekhez