Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

A cicám több napja nem iszik és már nem is eszik. A torkán kívül daganatszerű csomó van. A belső részen mintha seb lenne. A nyelvét félretartja. Folyamatosan enne, mert éhes. De nem bír nyelni. Mit tegyek? Állatorvos látta, eddig több mint 10 ezer Ft-ot költöttünk rá. Infúziót kapott, egyebet nem.

2012.01.25

Állatorvos
Sajnos erre a kérdésre vizsgálat nélkül nem lehet válaszolni. Valószínűleg egy tályog van a cica torkán, az is lehet, hogy valami idegentest szúrta át a nyelvgyökét. Sajnos csak találgatni tudok. Feltételezem, hogy szükség lenne egy bódításban történő szájvizsgálatra, esetleg röntgen felvétel készítésére. Ha az elváltozás tályog, akkor azt ki kell tisztítani, ha van benne idegentest, akkor azt el kell távolítani és antibiotikum alkalmazására is szükség van. A duzzanat lehet daganat is, ebben az esetben az előbb leírtak nem hatékonyak, akkor el kell bírálni azt, hogy az elváltozás operálható vagy sem.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem