Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

A cicámon azt vettem észre,hogy a szaftos tasakos tápoktól plakk keletkezik a hátsó fogain.mit lehetne tenni ez ellen?ezek a kedvencei meg a purina one sterilcatot szereti.nem rág eleget vagy ennek semmi köze ahhoz?válaszát köszönöm.

2012.03.24

Állatorvos
Sajnos a fogkövesség nagyon gyakori a cicák és kutyák körében. A leghatékonyabb az lenne, ha rá tudná szoktatni a cicát a fogmosásra. Léteznek állatok számára gyártott fogkefék és fogkrémek. Hasznosak ezen kívül a szájhigiéniás oldatok is (pl.:Stomodine), amelyek rendszeres használatával szintén csökkenthető a fogkő kialakulása. Ha a fogkő már kialakult, akkor azt mindenképpen el kell távolítani. A fogkő ínygyulladást okoz, ami a rossz szájszag mellet hosszútávon a fogak kilazulásához és elvesztéséhez vezet. Ha a fogakat letisztították, utána kezdődhet a fogmosás.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem