Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

a hörcsögöm lábán egy piros duzanat van

2013.06.28

Állatorvos
Ez több dolog lehet. Például: Daganat, tályog, idegen test, csípés stb. Csak vizsgálattal lehet biztosat mondani. Ha gyulladásos folyamatról van szó, akkor jót tesz az, ha meleg kamillás vattát tesznek a területre naponta több alkalommal néhány percre. Nyilván ezt csak akkor tudják megcsinálni, ha az állat szelíd. Optimális az lenne, ha akár negyed órán át is melegítenék a területet. Ha tályog a probléma, akkor az ennek hatására kifakad. Ha kifakadt, akkor alaposan ki kell fertőtleníteni a területet ( csapvízzel 1:10 arányban hígított Betadine- oldattal). Néhány napon át napi több alkalommal is ki kell tisztítani a területet. Természetesen az lenne a legjobb, ha megmutatnák az elváltozást egy állatorvosnak. Ha nem javul az állat állapota néhány napon belül, akkor mindenképpen vigyék vizsgálatra.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem