Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

A kutya megfázásara mit tudna ajánlani? Mi ilyenkor a teendő?

2011.07.07

Állatorvos
Feltételezem, hogy az ön által észlelt tünet az, hogy váladék ürül a kutya orrából, esetleg tüsszög, köhög. Ilyesmit számos dolog okozhat. Ha tiszta, vízszerű váladék ürül az orrból, az lehet fertőző betegség első szakasza, de okozhatja allergia is. Ha az állat orrából sárgás váladék ürül, akkor annak nagy valószínűséggel bakteriális fertőzés az oka. Ha az orrfolyás csak egyoldali, akkor lehet felszippantott idegen test is a probléma hátterében. A felső légúti megbetegedéseket súlyosságuktól függően antibiotikumokkal, köptetőkkel, szem és orrcseppekkel kell kezelni. Sajnos a gyógyszerek többsége receptköteles és leveléből nem derül ki, hogy mennyire súlyosak a kutya tünetei. Azt javaslom, hogy ha csak enyhe tünetei vannak az állatnak, akkor várhat 1-2 napot és megkínálhatja mézes hársfateával, ha szívesen elfogyasztja. Ha a tünetek nem enyhülnek, akkor feltétlenül keressen fel egy állatorvost, mert idővel érintetté válhatnak a mélyebb légutak is.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem