Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

A kutyám (9 éves) falat illetve homokot eszik, nyal.
Eddig nem csinálta, kb. 2-3 hete kezdte! Mi lehet a baja?

2011.04.23

Állatorvos
Nehéz megmondani, hogy ásványianyag hiánya van, vagy esetleg unalom miatt kialakuló rossz szokással állunk szemben. Ha jó minőségű, teljes értékű kutyaeledelt eszik, akkor az ásványianyag hiány nem valószínű. Előfordul, hogy tápváltás után veszik fel a kutyák ezt a rendellenes viselkedést. Ha tápváltás volt, akkor térjen vissza a korábbi táplálékra. Ha házi kosztot eszik, akkor meg lehet próbálni nyomelemeket tartalmazó készítményt adni a kutyának (pl.: Béres csepp kutyáknak). Ha hányás is előfordul, akkor meg lehet próbálni gyomor nyálkahártya védő gyógyszer adagolását (pl.: Quamatel tabletta). Sajnos idősebb korban előfordulhat, hogy hasonló tüneteket okoz az epilepszia enyhébb formája, ami nem jár görcsrohamokkal, csupán érzékelési zavarral. Ha a rossz szokás is valószínűsíthető, akkor ha észreveszi, hogy a kutya homokot eszik és falat nyal, akkor minél hamarabb szakítsa félbe ezt a viselkedést egy tiltószóval, majd terelje el a figyelmét játékkal, vagy egy egyszerű paranccsal (pl.: fekszik!, ül!). A kutya kora miatt én indokoltnak tartanék egy orvosi vizsgálatot is.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem