Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

A kutyusról átmehet az emberre a bolha? Bemehet az ágyba, ágyneműbe? Hogyan lehet kiirtani?

2011.10.10

Állatorvos
A kutyán lévő bolha megcsípheti az embert, de tartósan nem telepszik meg. Igen, a bolha bemehet az ágyba, ágyneműbe, mivel életének csak egy részét tölti a kutyán. A bolhapeték és lárvák pedig eleve a környezetben vannak. A bolhák szeretik azokat a helyeket, ahol textíliák vannak (kanapé, ágy, kutya pokrócai), a parkettarepedéseket és az elzárt sarkokat. Alaposan ki kell porszívózni a lakást, a textíliák közül amelyiket lehet magas hőmérsékleten ki kell mosni, a többit pedig porszívózni. Nagyon hasznosak a környezet bolhairtására használható sprayk (pl.: Insecticid 2000). Gondoskodni kell arról is, hogy a kutyán mindig legyen jó minőségű bolhaellenes készítmény (csepp vagy nyakörv).
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem