Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

A macskámnak már több, mint egy éve folyása van, mert méhgyulladása van. Azt mondták az orvosok, hogy maximum egy hónapja van hátra.
Azóta eltelt egy év. A tünetek nem állandók, nyáron melegebb időben jelentkeznek. Mit lehetne tenni esetleg az ivartalanításon kívül, hogy meggyógyuljon? Válaszát előre is köszönöm.

2016.05.08

Állatorvos

Nem is értem, hogy miért merül fel bármi is az ivartalanításon kívül. Az állat bármelyik pillanatban vérmérgezést kaphat a méhében lévő gennyes baktériumokkal telt folyadéktól. Miért szeretné, hogy az állata kínok között pusztuljon el, amikor egy egyszerű műtéttel megoldható lenne a dolog?

Természetesen nagyon nagy értékű tenyészállatoknál vannak kísérletek, hogy altatásban átmossák a méhet antibiotikummal és szájon át is kap mellé, plusz egyéb hormonkiegészítőket, de nem igazán jól működik ez a módszer, minden szempontból jobban ajánlható a méh műtéti eltávolítása.

üdv

Vissza a kérdésekhez