Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

A nyaralás idejére másra bízott macska esete

2015. június 17.

A nyaralás idejére másra bízott macska esete

Mielőtt háziállatot vásárolnánk, vagy esetleg örökbe fogadnánk, mindenképpen át kell gondolnunk, elegendő időt tartózkodunk-e otthon, tudunk-e rendszeresen foglalkozni az új jövevénnyel. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne engedhetnénk meg magunknak egy kis nyaralást év közben, csak gondoskodnunk kell arról, hogy cicánk ez idő alatt is megfelelő ellátásban részesüljön.

A legegyszerűbb dolgunk akkor van, ha kis kedvenceinket a kertben tartjuk. Ez esetben elég egy megbízható szomszédot, rokont vagy egy jó barátot megkérni arra, hogy minden nap töltsön friss ivóvizet és eledelt a tálkákba. Jó, ha a távollétünk idejére több itatótálat is kiteszünk, mert ritkábban tudják majd ellenőrizni őket, mint ahogy mi szoktuk, és így biztosan mindig talál kedvencünk ivóvizet. Távollétünk alatt cicánk akár messzebbre is merészkedhet a megszokottnál, ezért jó, ha a nyakörvére helyezünk egy címtartót a legfontosabb elérhetőségekkel. Fontos, hogy olyan nyakörvet válasszunk, amelynek biztonsági csatja van, ami kioldódik, ha a cica fennakadna valahol. A legjobb megoldás, ha microchippel is megjelöljük kedvencünket, mert az biztosan nem tud elveszni.

 http://www.fressnapf.hu/cats-cimtarto-strasszokkal-feher/

http://www.fressnapf.hu/cats-cicanyakorv-fashion-design/

Ha szobacicánk van, és csak 1-2 napra szeretnénk elutazni, akkor elegendő mennyiségű vízzel és eledellel nyugodtan magára hagyhatjuk a lakásban. Fontos, hogy minden maradjon a megszokott állapotban. Ne zárjunk el előle olyan területet, ahova eddig bármikor besétálhatott, és semmiképp se adjunk neki olyan eledelt, amelyet eddig még nem fogyasztott, mert a hirtelen változásoktól stresszessé válhat, az új ételtől pedig akár gyomor és bélrendszeri panaszai is lehetnek. Mindig csak olyankor újítsunk, amikor otthon tudunk lenni kedvencünkkel és figyelemmel tudjuk kísérni a viselkedését.

Ha hosszabb ideig nyaralunk, a benti macska számára az a legjobb megoldás, ha valakit rá tudunk venni arra, hogy a lakásunkban minden nap meglátogassa, megetesse és megitassa őt, sőt, még kicsit játsszon is vele. Ha ez nem megoldható, akkor át is költöztethetjük cicánkat egy ismerősünkhöz, de türelmesnek kell lenni vele, amíg megszokja az új környezetet. Idegen udvaron semmiképpen se engedjünk szabadon, mert elszökhet, és a megtalálása nehézségekbe ütközhet, esetleg örökre el is veszíthetjük őt.

Abban az esetben, ha nincs olyan személy, akire szívesen rábíznánk kisállatunkat, a kifejezetten ilyen helyzetek miatt létrejött cicapanziók közül is választhatunk. A panziókban általában napi díjat számítanak fel, amelybe beletartozik a cica felügyelete, etetése, itatása és egy kis játék is. A legtöbb helyen már webkamerákat is felszereltek, így távolról is megnézhetjük, hogy mit csinál, és hogy érzi magát éppen a cicusunk.

Bárkire is bízzuk kedvencünket, fontos, hogy megadjuk neki állatorvosunk elérhetőségeit, arra az esetre, ha esetleg történne valami vagy hirtelen megbetegedne a cica.

Ha kénytelenek vagyunk kiszakítani megszokott környezetéből, mindenképpen vigyük vele etető- és itatótálkáit, kedvenc játékait és fekvőhelyét, hogy a cicánk egy kicsit otthonosabban érezze magát az új helyen.

Forrás: sureflap.com / drkatrina.com