Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

A perzsa cicánk minden télen sűrű bundát növeszt, amit hiába kefélünk naponta, összecsomósodik egy idő után. A bőréhez egészen közel vannak a csomók, ő is és mi is szenvedünk, amikor ezeket óvatosan megpróbáljuk levágni.
Mit tehetnénk, hogy ezt megelőzzük? Használjunk fésülést könnyítő sprayt vagy filcbontó pengét esetleg? Fürdetni nem hagyja magát és sajnos a kozmetikus sem jöhet szóba. De nem tudjuk tovább nézni, ahogy szenved az összeragadt szőrtől.

2011.09.28

Állatorvos
Ha a macska hagyja, hogy használják ezeket az eszközöket, akkor nyugodtan kipróbálhatják. Esetleg szóba jöhet a furminátor is. Azt javaslom, hogy kérjen tanácsot kozmetikustól is. Ha tényleg nagyon csomós a macska szőre, akkor megfontolandó, hogy állatorvos segítségével enyhe bódításban egy kozmetikus nyírógéppel rövidre nyírja a cica szőrét, a fej és a farok, illetve a lábvégek kivételével. Ezzel egy időben a cicát meg is lehetne fürdetni jó minőségű hidratáló samponnal. Tudom, hogy ez borzalmasan hangzik, de sokszor csak ez jelent megoldást. A csomók alatt sokszor bőrgyulladás is kialakul, ami különösen kellemetlen a cica számára.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem